Quan les urnes les posa el poble, la democràcia passa a ser un assumpte inconvenient per als de dalt. Montero Glez - eldiario.es

En una paret de Sant Francisco, l'amic Eduardo Galeano va poder llegir: "Si el vot canviés alguna cosa, seria il·legal". Amb tal sentència, el crit del cor s'expressava de manera planera i precisa, sense perdre un gram de raó en el seu contingut. Perquè quan les urnes les posa el poble, la democràcia passa a ser un assumpte inconvenient per als de dalt. Ho estem vivint.

Convertir la solució a problema ha estat una constant del sobiranisme del règim del 78. Si penséssim una mica, la independència dels pobles no només seria garantia d'esperit col·lectiu sinó possibilitat per a la recuperació econòmica. Perquè quan el mercat local ha estat segrestat pel mercat nacional i aquest, al seu torn, pel mercat global, els models matemàtics en els quals es basa l'economia de mercat tendeixen a fallar. Però clar, per als economistes neoliberals, quan el model no es pot adaptar a la realitat, la realitat fa trampes.
En definitiva, la proposta d'independència dels pobles ve condicionada per la matèria econòmica. No és una qüestió de llengua, sinó de llenguatge i, en aquest cas, de llenguatge econòmic. Treure la pota del parany globalitzador reactivant la dimensió del mercat local i no deixar-lo absorbir per dimensions majors és una possibilitat per sortir de la crisi. Només els privilegiats del règim del 78 rebutgen una consulta al respecte, convertint les expectatives d'un poble en un assumpte traumàtic.

Per sobreviure, el Règim del 78 necessita de molts i múltiples actors, homes i dones amb predicament feble i que per tendència genètica s'encarreguen d'escriure les lleis a la seva mida així com de posar fronteres al temps. Subjectes incapaços d'endevinar un altre món possible, però capaços de pastorejar-nos com si fóssim ramat d'ovelles.

És clar exemple és el de Saénz de Santamaría que amb el seu tuit titlla d'antidemocràtic a un poble que exigeix ​​fer una consulta democràtica. De tal manera que si Catalunya obtingués la seva independència després de la consulta, seria per culpa de la irresponsabilitat del seu propi poble i dels seus representants.

Sáenz de Santamaría ✔ @Sorayapp
Hace una semana Forcadell mató la democracia en el Parlament. @gabrielrufian viene cada miércoles @Congreso_Es a sepultarla #SesiónDeControl
10:36 - 13 sept. 2017
 672 672 respuestas   446 446 Retweets   895 895 me gusta
Información y privacidad de Twitter Ads

Una cosa semblant ve a dir Felip VI, "El xiulat", que l'altre dia a Conca va revelar preocupació en el seu discurs, no fos cas que el poble faci consulta sobre la monarquia i hagi d'agafar el camí que va deixar marcat el seu besavi. A Roma.
Tan legítim com el que va apuntar l'amic Eduardo Galeano quan va escriure: "No hem estat consultats per venir al món, però exigim que ens consultin per viure-hi".