El president de la cambra, Antonio Tayani, avisa que Puigdemont no rebrà ajuda de cap dirigent europeu i que Catalunya es quedarà sola a Europa. Són declaracions que ha fet a la Cope.
Ningú estarà a favor de la independència de Catalunya. Nosaltres estem a favor del diàleg. Però ningú a Europa podrà acceptar la independència de Catalunya 
Antonio Tayani assegura que no pensa prendre cap iniciativa per convidar el President, perquè no és competència del Parlament Europeu fer cap mediació. Tayani també ha demanat que no hi hagi declaració d’independència a Catalunya.
Espero que no es proclami la independència. Tot s’ha de fer amb el respecte a les regles i les lleis perquè ningú a la UE reconeixeria la independència de Catalunya.

Al senyor Tayani caldria recordar-li que Catalunya de sempre ha estat sola a Europa, fa més de tres-cents anys que ho està, i ha sobreviscut. Ah! al Sr. Tayani li recordaria vella anècdota atribuïda al primer ministre Britànic. 

"L'anècdota explica que el primer ministre britànic i el seu "chambelán" són a les costes de Dover, intentant observar algun rastre de mar o de França en un dia d'intensa boira. "Sire" li diu el "chambelán", Europa està aïllada de Gran Bretanya per la boira. És una manera de veure el món molt britànica quan encara no ha entès que ho ha perdut tot i nomès són la resta del no res de l'imperi perdut i extorsionat al límit, i instal·lats en la seva decadència es resisteixen a acceptar la realitat, encara que en la cosa aquesta del Brexit, la percepció és que qui mès hi perd és Europa. Els anglesos saben que volen i on volen anar, i Europa no, i Catalunya, francament, no ho sé."