Hi a coses que no les entenc però les comprenc, hi ha coses que les entenc i les comprenc, però n'hi ha que ni les entenc ni les comprenc. Una d'elles serien els tatuatges. Possiblement deu ser una qüestió generacional, car abans els qui es tatuaven solien ser mariners, legionaris o drogoaddictes - gent de mala vida, que és deia - referint-se en el cas dels mariners als més cercabregues. 
Sincerament, no ho trobo estètic i en els casos exagerats on es tatuen tos els braços el tors o l'esquena, ho trobo de mal gust,  talment com els pircings que tambè estàn de moda. De fet, em remet a ritus i costums tribals que en la nostra suposada modernitat haurien d'haver eradicat. 

D'ací a uns anys veurem als geriàtrics iaios i iaies amb les pelleringues on s'esborronaran els tatuatges, i que voleu que us digui, cada cosa al seu temps en el millor dels casos, la imatge d'aquets iaios al geriàtric serà patètica.

Els partidaris dels tatuatges, intenten justificar el fet de tatuarse, afirmen que si es únic a la teva pell, que si és una manera de comunicar-se, que voleu que us digui: amor de madre, és el clàssic, i és que tan el fet de tatuarse com els piercings no deixa de ser un pas enrere, com deixar-se barba o bigoti, si hem evolucionat com a espècie en el nostre habitat urbà, barbes, bigotis, piercings o tatuatges no són necessaris ni  hi tenen cabuda ni sentit, és el que deia un tema vintage que dirien, o manca de confiança en un mateix i així pretendre destacar dels altres. Deu ser que m'estic fent gran o que els altres no han acabat de créixer.
Però almenys la questió d'eliminar els tatuatges, d'esborrar-los podria ser una realitat aviat, segón expliquen avui a la vanguardia:
"Si alguna vegada t'has preguntat com pot ser que els tatuatges romanguin sempre en la teva pell i no s'acabin esborrant del tot amb el pas del temps, la resposta la té un grup d'investigadors i ho expliquen en un article publicat al Journal of Experimental Medicine.
L'estudi va determinar que els pigments acolorits del tatuatge es mantenen en la dermis -la capa central de les tres que té la pell- gràcies a una resposta del nostre sistema immune, que impulsa una espècie de 'sistema de reciclatge' extracel·lular que evita que la tinta sigui extreta de la dermis per a la seva eliminació i manté el nostre tatuatge com a part permanent de la nostra xarxa cel·lular.
Aquesta troballa pot suposar un gran avanç que permeti crear nous procediments d'eliminació de tatuatges més eficients i menys dolorosos que els actuals. Actualment, aquest procés és molt llarg i costós, ja que requereix fragmentar amb làsers els pigments, per facilitar que els macròfags -una classe de glòbuls blancs transportin la tinta al sistema limfàtic per ser esborrat.
Els resultats descoberts amb aquestes investigacions es podrien matar de forma selectiva aquests macròfags dèrmics, accelerant de manera significativa els resultats del làser. Un escenari que els investigadors reconeixen que estudien provar en el futur en col·laboració amb dermatòlegs."

Sembla un gran avenç, car actualment eliminar els tatuatges com diuen, és un procés llarg i costos, coi! com l'altre procés, el constituent, que també és llarg, costós i tediós... President, posi les urnes!, que tenim pressa..., i aquí, encallats estem o estan 83 dies després de les últimes eleccions.