Senyora mestressa de casa: converteixi en força motriu la vitalitat dels seus nens. Ja tenim a la venda el meravellós Baby H.P., un aparell que està cridat a revolucionar l'economia casolana.
El Baby H.P. és una estructura de metall molt resistent i lleugera que s'adapta amb perfecció al delicat cos infantil, mitjançant còmodes cinturons, polseres, anells i fermalls. Les ramificacions d'aquest esquelet suplementari recullen cadascun dels moviments del nen, fent-los convergir en una ampolleta de Leyden que pot col·locar-se a l'esquena o al pit, segons necessitat. Una agulla indicadora assenyala el moment en què l'ampolla és plena. Llavors vostè, senyora, ha de treure-li, i endollar-la en un dipòsit especial, perquè es descarregui automàticament. Aquest dipòsit pot posar a qualsevol racó de la casa, i representa una preciosa guardiola d'electricitat disponible en tot moment per a fins d'enllumenat i calefacció, així com per impulsar algun dels innombrables artefactes que envaeixen ara les llars.
D'avui en endavant vostè veurà amb uns altres ulls l'aclaparador tràfec dels seus fills. I ni tan sols perdrà la paciència davant d'una rebequeria convulsiva, pensant que és una font generosa d'energia. El rebequeria d'un nen de pit durant les quatre hores del dia es transforma, gràcies al Baby H.P., en uns inútils segons de liquadora, o en quinze minuts de música radiofònica.
Les famílies nombroses poden satisfer totes les seves demandes d'electricitat instal·lant un Baby H.P. en cadascun dels seus menuts, i fins i tot a realitzar un petit i lucratiu negoci, transmetent als veïns una mica de l'energia sobrant. En els grans edificis de departaments poden suplir satisfactòriament les falles del servei públic, enllaçant tots els dipòsits familiars.
El Baby H.P. no causa cap trastorn físic ni psíquic en els nens, perquè no cohibeix ni trasbalsa els seus moviments. Per contra, alguns metges opinen que contribueix al desenvolupament harmoniós del seu cos. I pel que toca al seu esperit, pot despertar l'ambició individual de les criatures, atorgant-los petites recompenses quan sobrepassin els seus rècords habituals. Amb aquesta finalitat es recomanen les llaminadures ensucrades, que retornen amb escreix el seu valor. Com més calories s'afegeixin a la dieta del nen, més quilowatts es economitzen en el comptador elèctric.
Els nens han de dur posat dia i nit el seu lucratiu H.P. És important que el portin sempre a l'escola, perquè no es perdin les hores precioses de l'esbarjo, de les que ells tornen amb l'acumulador ple d'energia.
Els rumors sobre que alguns nens moren electrocutats pel corrent que ells mateixos generen són completament irresponsables. El mateix s'ha de dir sobre el temor supersticiós que les criatures proveïdes d'un Baby H.P. atrauen llamps i llampecs. Cap accident d'aquesta naturalesa pot passar, sobretot si se segueixen al peu de la lletra les indicacions contingudes en els fullets explicatius que acompanyen a cada aparell.
El Baby H.P. està disponible a les bones botigues en diferents mides, models i preus. És un aparell modern, durable i digne de confiança, i totes les seves conjuntures són extensibles. Porta la garantia de fabricació de la casa J. P. Mansfield&Sons, d'Atlanta.
FI


Baby H. P.
[Conte - Text complert]
ciudadseva.com
Juan José Arreola