ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

L'INCREÏBLE CURRÍCULUM MINVANT


L'afer de la senyora Cifuentes, ha tret a la llum una insòlita tendència en el món laboral: els currículums acadèmics minvants. Si en el període a.C. (Abans de Cifuentes) el natural era anar acumulant experiència, títols acadèmics, idiomes, màsters i altres quincalles, en aquesta recent inaugurada etapa d.C. comencem a veure currículums que van perdent fust a mesura que passen els anys i les legislatures, fins a acabar -imaginem- en un lacònic "graduat escolar i BUP fins a segon". Ni tan sols exhibeixen l'etiqueta d'anís del mono.

És el cas del secretari d'Estat de la Seguretat Social, Tomás Burgos Gallego, que va començar la seva llarga carrera com a diputat nacional (de 1993 a 2018, 08:00 legislatures ininterrompudes) amb un flamant currículum - "Llicenciat en Medicina. Diplomat per l'IESE en Direcció d'Institucions d'Assistència Sanitària ", segons pot llegir-se en la fitxa de la V legislatura que atresora la web del Congrés dels Diputats- i el va acabar reduït a la mínima expressió:"Solter", segons acaba reconeixent sense perdre el somriure en l'última revisió de la seva fitxa, convenientment purgada arran de l'escàndol del màster de pa sucat amb oli de Cristina Cifuentes.

Tomás Burgos mai va acabar la carrera de Medicina, com ja va revelar El País el 2012, quan el diputat popular va ser nomenat secretari d'Estat de la SS, càrrec que ocuparia fins 2016. Durant tres legislatures, entre 1993 i 2004, Burgos va assegurar en el seu currículum que era "llicenciat en Medicina" quan en realitat mai va acabar l'esmentada carrera encara que de vegades es deixava caure per la Facultat.

L'autor de l'article, Miguel González, fa un repàs dels canvis reflectits pel CV de Burgos. A saber:
"En la seva fitxa personal corresponent a la legislatura 1993-1996, la primera en què va ser diputat, es diu que és "llicenciat en Medicina". En el seu currículum de la legislatura 1996-2000 s'afegeix a l'anterior: "i Cirurgia". I en la seva fitxa de diputat de la legislatura 2000-04 torna a la denominació més simple de "llicenciat en Medicina". És a dir, durant 11 anys, des de 1993 a 2004, Burgos va declarar al Congrés que tenia un títol del que mancava. La menció va desaparèixer de la seva fitxa en les legislatures 2004-08 i 2008-11, per reaparèixer, encara que de forma més lacònica, en el seu currículum de la legislatura actual, en què només es diu: "Medicina i Cirurgia. Universitat de Valladolid".
"No obstant això, el cop de gràcia a tan prometedora carrera estava per arribar. A la fitxa actual [XII Legislatura, 2016-2018] de Tomás Burgos -encara diputat però ja no secretari d'Estat- el seu currículum acadèmic és realment lleuger: "solter". I això sí que és lacònic. La seva entrada a la Viquipèdia confirma que Burgos "va esborrar tots els seus màsters i títols del seu currículum vitae després de l'escàndol del màster de Cifuentes".

Vist a Foro Ciudadano de la Región de Murcia. amb informació de El País, Wikipedia la web del Congres dels Diputats, i a publico.es

Publica un comentari a l'entrada

4 Comentaris

  1. Si uno desea hacer una observación sobre títulos falsos, creo que se tendrían que poner todos y de todos los partidos, pues todas las universidades salen mal paradas.
    No vale aqui, lo digo por el que que firma, Foro de los Ciudadanos., porque parece que los que estafan en títulos sean solo los peperos, cuando en todas partes cuecen habas y hay que denunciarlos a todos. Aún me colea lo de la doctora por dos veces en filología de la Rahola, y lo de la Joana Ortega, psicóloga, cuando a mi hija , el doctorado de la carrera le llevó años ¡¡¡

    ResponElimina
  2. a tots els partits n'hi ha de currículums inflats, un de podemos a Galicia ja ha dimitit...

    ResponElimina
  3. Per mi és pitjor el traficant que el drogadicte. Son coses que es compren perque algú les ven, si no estessin a la venda ningú les compraria. Caña al mono amb les universtats no per vendre els màsters sino perque alguns hi han de anar a les classes i altres no, han demostrat que qualsevol que hagi pagat i fet un màster en una universistat d'aquestes no té cap valor curricular, és un apunt bancari i una presa de pèl, un altre estafa, és riures a la cara de qui no només ha anat a les classes sino que ho ha tingut que pagar treballant molt.

    ResponElimina
  4. A veure si això afectarà als ajuts europeus a les Universitats Espanyoles, el mal ja està fet. I també afectarà a la moral dels que estan estudiant un master de veritat, esforçant-se estudiant i tambè económicament.

    ResponElimina