Manuel Valls i Galfetti (Barcelona, 13 d'agost de 1962) és un polític francès d'ascendència catalana i suïssa. Membre del Partit Socialista Francès (PS), va ser alcalde d'Évry (2001 – 2012) i diputat de l'Assemblea Nacional de la primera circumscripció d'Essonne, des de 2002.
Del 16 de maig de 2012 al 31 de març de 2014 va ser ministre de l'Interior en el govern de Jean-Marc Ayrault. Va ser el primer ministre del govern de François Hollande, president de la República francesa, des del 31 de març de 2014 fins al 6 de desembre de 2016, essent succeït per Bernard Cazeneuve.
Nascut a Barcelona el 1962, va aconseguir la ciutadania francesa el 1982 per naturalització. Després de treballar com a assessor en matèria de joventut per al primer ministre Michel Rocard des de 1988 a 1991, va ocupar el càrrec d'assessor de comunicació del primer ministre Lionel Jospin des de 1997 fins a 2001, l'any en què va ser elegit com a alcalde d'Evry.
Valls és el candidat idoni per representar a Ciutadans, sense ideologia, sense escrupuls, demagog, populista, cínic, jacobí, nacionalista (no català), lerrouxista, de principis aleatoris segons l'ocasió, és el candidat perfecte per ciutadans, reuneix totes i cadascuna de les seves no virtuts que tant bé els hi estàn resultant, fracassat a França, pertanyent a un partit socialista quasi desaparegut victima de la seva incongruent incompetencia, ara pretén - diuen - ser l'alcalde de Barcelona, llàstima que al màxim a que pot aspirar és al càrrec de president, de president de la seva escala, i encara per què simplement li deu tocar. No hi ha res rere seu, nomès fum, fum, fum, com Ciutadans, malgrat la gent els voti, i aixó si que sóc incapaç d'entendre-ho. Diuen que el poble sobirà no s'equivoca mai a l'hora de votar, batua l'olla si s'equivoca, i molt, el seu vot a C,s n'ès l'exemple. Vist el que s'ha vist, podriem aventurar que Manuel Valls té moltes possibilitats de ser el nou alcalde de Barcelona. De Guatemala a guatepitjor.