¿Fins on pensa arribar a l'escalada judicial per intentar desactivar l'independentisme? Ni l'opinió contrària d'un centenar de catedràtics de Dret Penal, ni la decisió de la justícia alemanya, ni el criteri de les justícies belga, escocesa i suïssa, ni les imatges de televisió. Res frena l'intent de vincular un moviment que ha demostrat sempre que és pacífic a la violència.
Protestar no és terrorisme? Les mobilitzacions protagonitzades pels CDR poden ser qüestionables, molestes o fins i tot hi ha qui considera que perjudicials per als interessos dels polítics processats per una rebel·lió que no van cometre. Hi pot haver delictes d'un altre tipus, però no el de terrorisme, màxime en un país que ha patit el terrorisme real, que mata.

Els CDR són un moviment horitzontal, sense una cúpula, i no perquè ho diguin els independentistes. Qui ho reconeix és el mateix ministre de l'Interior. No hi ha cúpula sinó un cabreig entre amplis sectors, alguns procedents del 15-M, altres afins al sobiranisme, que han decidit portar la seva indignació al carrer. Si han comès un delicte està clar que no és el de rebel·lió i per descomptat no són terroristes. EL govern i la fiscalia han recuperat la doctrina del 'tot és ETA'. una doctrina que va servir per tancar el diari 'Egunkaria'. També llavors els jutges es van basar en informes de la Guàrdia Civil. Anys després, l'Audiència Nacional va reconèixer que no s'havia acreditat "ni directament ni indirectament" que aquest mitjà hagués defensat els postulats de la banda terrorista, però el diari ja no hi era ni va estar. De mla mateixa manera que van empresonar Otegi, i tot això amb la connivència del PSOE ... i CdC que van votar a favor en la reforma de la llei que permet a la judicatura cometre legalment aquestes arbitrarietats.
#YoNOsoyCDR, però tampoc estic en contra, la gent té dret a proptestar davant la violència física i verbal d'aquest estat i aquesta judicatura reaccionaris. I aqui, a força de inventar-se una violència que no existeix per la part del sobiranisme ni els CDR i si en el costat contrari, amb aquesta actitud aconseguiran al final que exploti aquesta violència, perquè la gent està molt rebotada i comença a bullir-la sang davant aquest disbarat. Si és així, hauran aconseguit el seu objectiu els molt miserables, ja tindràn el seu jorn.