Almenys 70 morts, la majoria d'ells dones i nens, en un atac químic dut a terme per l'Exèrcit sirià aquest dissabte a Duma, als afores de Damasc, segons informa Cascs blancs, que també parla de centenars d'afectats pel gas verinós.
Segons l'ONG, l'atac es va produir a les 20:22 hora local, quan un helicòpter va llançar un barril bomba que contenia l'agent químic. L'Observatori Sirià de drets humans parla per la seva banda de 500 persones amb símptomes d'asfíxia, si bé no especifica que es tracti d'un atac químic.
Des del costat governamental neguen la responsabilitat dels fets i asseguren que aquest tipus de notícies responen a un intent de desestabilitzar l'avanç de l'exèrcit en aquesta zona. Duma és l'últim bastió rebel a Guta Oriental.
Malgrat les tuits de Trump i la reunió de l'ONU avui, no passarà res ni s'acabarà d'esclarir qui és el responsable de l'atac amb gas verinós. No passarà res car ja es varen produïr els mateixos fets, però amb més de mil morts per gas verinós fa cinc anys i tot ha seguit igual. Ho explicaba aqui: Fills de Guta. El relat és el mateix nomès canvia el nombre de morts.
No hi ha guerres  bones, deia el papa Francesc, No! pero abans a les guerres morien soldats, mentre que actualment a les guerres moren civils, sobretot dones i nens.