ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

FILLS DE GUTA


Almenys 70 morts, la majoria d'ells dones i nens, en un atac químic dut a terme per l'Exèrcit sirià aquest dissabte a Duma, als afores de Damasc, segons informa Cascs blancs, que també parla de centenars d'afectats pel gas verinós.
Segons l'ONG, l'atac es va produir a les 20:22 hora local, quan un helicòpter va llançar un barril bomba que contenia l'agent químic. L'Observatori Sirià de drets humans parla per la seva banda de 500 persones amb símptomes d'asfíxia, si bé no especifica que es tracti d'un atac químic.
Des del costat governamental neguen la responsabilitat dels fets i asseguren que aquest tipus de notícies responen a un intent de desestabilitzar l'avanç de l'exèrcit en aquesta zona. Duma és l'últim bastió rebel a Guta Oriental.
Malgrat les tuits de Trump i la reunió de l'ONU avui, no passarà res ni s'acabarà d'esclarir qui és el responsable de l'atac amb gas verinós. No passarà res car ja es varen produïr els mateixos fets, però amb més de mil morts per gas verinós fa cinc anys i tot ha seguit igual. Ho explicaba aqui: Fills de Guta. El relat és el mateix nomès canvia el nombre de morts.
No hi ha guerres  bones, deia el papa Francesc, No! pero abans a les guerres morien soldats, mentre que actualment a les guerres moren civils, sobretot dones i nens.

Publica un comentari a l'entrada

11 Comentaris

  1. D'això que morien tan sols els soldats fa molts segles i, a més a més, la població civil patia també saquejos i tota mena de barbaritats.

    ResponElimina
    Respostes
    1. d'acord, pero ara com oficialment no hi ha guerres, sino conflictes interns, no hi ha soldats lluitant i moren nomès civils desprotegits.

      Elimina
  2. Però és el que deia del tipus de víctimes, si et maten amb armes químiques sembla pitjor que si et maten amb un bombardeig convencional, ara mateix per la tele parlava un senyor palestí sobre el tema, i si poden retratar nens sembla pitjor que si no els retraten. Quin món aquest...

    ResponElimina
    Respostes
    1. És el que deis tu de Munic, en no ser un acte terrorista desapareix de seguida de la informació. Si hi ha nens morts i armes químiques és molt més noticia que un atemptat convencional, si que algun ho és.

      Elimina
  3. Es que tot és tant diferent dins del meu cap. Sense armes això no passaria no? però sino tenen armes resulta que els invaeixen, i prefereixen matar abans que viure invaits, el problema és aquets, o mates a quatre que no volen ser invaits d'una vegada o això serà la fi del món. Però, si tu tens dret a matar a quatre...ells també no? proposo desarmar a tots els països i empresonar a tots els que no hi estiguin d'acord.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Això és una utopía Gemma, una utopía irrealitzable, molt bonica pero impossible d'aplicar, és el factor humà que tot ho corromp, pensa que som l'ùnic animal que mata per matar, sense motiu, ni raó...

      Elimina
  4. Si, per començar, com els desarmes sense armes? però fent un esforç animal, que no estan prohibides les armes químiques? per què cullons es escorcollen als aeoroports!! em posa de molt mala llet.

    ResponElimina
    Respostes
    1. És la guerra, hi a la guerra si val tot, pels uns i pels altres. Es podria donar el cas que l'atac amb armes químiques fos foc amic per culpar a l'altre.

      Elimina
  5. Que la població civil sigui víctima de les guerres, succeeix des de l'edat de pedra. En Troia (la primera guerra que tenim documentada) la població civíl va ser exterminada també després de l'entrada dels Aqueus dins de les muralles (veure l'Eneida.) Mai ha estat diferent, el terror també és una arma psicològica, a la qual cap exèrcit ha renunciat mai, ni renunciarà. Malauradament.

    Salut

    ResponElimina
    Respostes
    1. si, Rodericus, pero abans, les guerres tenien una certa ética u ordre, primer lluitaven els ejercits entre ells i pel mig rebia el poble tambè, ara no hi ha "exercits" de la mateixa manera que no hi ha "guerres", sinó conflictes armats, i aqui qui rep més és el poble indefens, dones i nens sobretot.

      Elimina