En un futur proper, el petroli segueix sent la principal font d'energia. EUA és autosuficient mentre que els països del Golf no paren de guerrejar i Europa s'abasteix gràcies a Noruega. El nou govern noruec, conscienciat amb l'amenaça del canvi climàtic, decideix deixar d'explotar els combustibles fòssils i desenvolupar el "tori", una nova forma d'energia neta. Pressionats per la Unió Europea davant l'amenaça d'una crisi energètica, Rússia inicia una ocupació pacífica per garantir que la producció segueixi endavant, amb la promesa de retirar-se un cop aconseguit el seu objectiu. Mentre la bandera russa oneja al parlament noruec, polítics, periodistes i ciutadans han de triar si col·laborar o resistir-se.
"Occupied (Okkupert)" és la sèrie més cara de la història de la televisió noruega fins la data i ha creat polèmica a Europa per controvertida i polèmica. Va suposar un escàndol per a Noruega, va causar protestes de la diplomàcia russa i articles de premsa a mig món (l'ambaixador va mostrar preocupació per la imatge de Rússia com a agressor i la semblança amb l'ocupació de Crimea el 2015).
Es tracta d'una distopia basada en una idea original del novel·lista Jo Nesbo, un dels principals escriptors de novel·la negra i supervendes a Espanya. Y a mi que l'argument d'Occupied em remet i molt per el seu paral·lelisme amb la situació a Catalunya. Si teniu movistar+, vegeu-la.