A resulta ser que els postgrau a Harvard de Pablo, Pablito, Pablete Casado, no el va cursar a Harvard, si més no, va ser cursat al cosmopolita barri d'Aravaca, o Nowvcow. El pas per aquesta prestigiosa universitat nord-americana del portaveu del PP va consistir en un programa intensiu del 16 al 19 de juny de 2008 que es va impartir a Madrid, a la seu de l'IESE. Aquest programa de Harvard estava patrocinat per la Comunitat de Madrid i Casado, llavors diputat autonòmic, "no recorda" si va ser becat. No hi havia requisits acadèmics d'admissió ni tampoc més exigència per aprovar que l'assistència a les classes
"Jo en aquells dies ja tenia quatre postgraus en la meva matèria: un a Harvard i un altre a Georgetown, tots dos a Estats Units, i dos més a Espanya", va assegurar Pablo Casado aquest dimarts per explicar com va poder aprovar la seva màster a la Universitat Rei Juan Carlos sense anar a classe. I és cert que en el seu currículum al Congrés dels Diputats hi figura un "DGP de la Kennedy School of Government de la Universitat de Harvard". Però quan s'aprofundeix en aquest "DGP", el curs brilla bastant menys del que el vicesecretari del PP llueix en el seu expedient acadèmic.
Aquest títol de Harvard es va impartir a Madrid, al barri d'Aravaca, al campus de l'IESE, una de les escoles de negocis més prestigioses del món i que pertany a la Universitat de Navarra. Es tractava d'un curset de només quatre dies, entre el 16 i el 19 de juny 2008. No hi havia altre requisit acadèmic per inscriure que el pagament de la matrícula i el pas per un comitè d'admissions. Tampoc hi havia un altre requisit per al títol que l'assistència a totes les classes, com sol ser habitual en aquests programes de formació per a polítics que s'imparteixen amb el mètode del cas i que abunden en el currículum de Pablo Casado.
A Internet, al web de l'IESE, encara queda rastre d'aquest curs de quatre dies a "Driving Government Performance", un programa de "estratègies de lideratge" per a "directius públics". El curs va comptar amb el patrocini de la Comunitat de Madrid, la Junta de Castella i Lleó i l'Ajuntament de Barcelona. La inscripció costava 2.000 euros. S'impartia en anglès amb traducció simultània, segons confirmen des del IESE, ho expliquen a eldiario.es.
Tot l'afer Cifu ha desencadenat una onada de canvis als currículums de ses senyories de tots els partits, els títols desapareixen un rere l'altre, llevat d'alguna senyoria que tingui com a títol una etiqueta d'anís del mono. Són una colla de ximples.