On una immensa majoria veu una sentència demolidora, Rajoy només veu 10 o 15 casos aïllats. Em refereixo a la sentència sobre la trama Gürtel que, tot i saber a poc per no enviar a la presó els que han sortit airosos, demostra la corrupció en l'ADN del PP. Rivera i Ciutadans, que sostenen al poder a aquest partit corromput, poden estar tranquils: són espanyols. - David Bollero - publico.es
On tots i totes veiem corruptes, Rivera veu espanyoles i espanyols ... i com a tals, els hauria de fer també una crida d'adhesió a la seva plataforma ciutadana per l'espanyolitat. Haurà de filar molt fi, però que molt fi el seu discurs Rivera per no fer el ridícul, ja que ahir mateix, amb el seu suport als pressupostos generals de l'Estat, va donar un baló d'oxigen al PP que avui mateix ha estat condemnat. Les seves primeres paraules, per descomptat, l'han sumit en l'escarni públic al confessar implícitament que no va veure venir aquesta condemna... algú amb aquesta visió, m'inquietaria tenir-lo al capdavant, fins i tot, de la meva comunitat de veïns.
¿S'imaginen les conseqüències a Alemanya si la Unió Cristianodemòcrata (CDU), el partit de Merkel, fos condemnat com ho ha estat avui el PP? La cancellera alemanya, segurament, no tindria la barra de parlar de 10 o 15 casos aïllats i, gairebé amb tota probabilitat, dimitiria. És que no exigirien els accionistes el cap del president d'una companyia que, sota el seu lideratge, hagués estat condemnada com avui el PP? Rajoy no dimitirà, perquè la seva manca de la més mínima ètica és tan gran com la seva jactància d'impunitat. Impresentable.
Els que avui veuen un altre trampolí per a Rivera, obliden que ahir Ciutadans va legitimar el PP, tot i que avui s'ha acreditat judicialment el finançament il·legal del partit de Rajoy. Dit d'una altra manera, va fer trampes per arribar al Govern i, malgrat tot, Rivera tendeix la mà en el seu remolí d'ambigüitat i contradicció.

Més enllà d'aquesta qüestió, sorprèn el poc que volia i com de poca confiança tenia Rosalía Iglesias en el seu marit, Luis Bárcenas. No, per descomptat, al nivell de la infanta Cristina perquè, d'haver estimat al seu Luis com la Borbó al seu Iñaki, podria caminar a aquestes hores per Suïssa i gaudir dels seus comptes, en lloc d'enfrontar a una pena de 15 anys.

I per acabar, un record per al jutge Baltasar Garzón, inhabilitat després d'haver iniciat aquesta causa que ha provat la corrupció institucionalitzada a nivell central, autonòmic i municipal del PP. Imagino que avui, Garzón obrira un dels seus millors vins i brindarà per l'humiliant que ressonen ara les paraules de Rajoy quan parlava de conspiració contra el PP. S'equivocava, era i és el PP qui conspira contra nosaltres i nosaltres... no només espanyols i espanyoles, com voldria Rivera, sinó contra els que aixequem el país, vinguem d'on vinguem.