Les noves jardineres de Roma són, si més no, sorprenents. El nou projecte de l’alcaldessa del Moviment 5 Estrelles, Virginia Raggi, és recórrer a ovelles i cabres per segar l’herba dels jardins a les mansions històriques de la capital. Aquests mamífers podrien arribar aviat a les zones verdes romanes per posar fi al greu problema de personal de manteniment que pateixen els parcs.
“L’alcaldessa recentment m’ha sol·licitat l’ús d’ovelles i d’animals per efectuar aquesta activitat, que ja es fa al parc de la Caffarella i que volem estendre a altres parcs i als grans palaus”, va confirmar l’assessora per al Medi Ambient de la junta capitolina, Pinuccia Montanari, en un missatge a Facebook. Les bromes a internet no es van fer esperar: al cap de poc temps ja van començar a comparar Montanari i Raggi com unes bucòliques Clara i Heidi. “És una manera molt simple, però també molt interessant”, va comentar l’assessora.
Davant les crítiques que imaginaven els ovins campant al seu aire entre els turistes del centre històric, Pinuccia va concretar que les ovelles només s’utilitzaran en les grans àrees verdes de les perifèries romanes. No veurem, de moment, ovelles als jardins de Villa Borghese.
La idea no és exclusiva de Roma. Aquesta pràctica ja es duu a terme en altres grans ciutats com Berlín, però també a Itàlia. A Ferrara van arribar fa un parell d’anys 700 ovelles procedents de la província de Brescia per al manteniment de les zones verdes que es troben al voltant de les imponents muralles de la ciutat medieval. A París, el 2013 també hi va haver una iniciativa per portar ovelles bretones que es cuidessin de zones verdes com Archives, Bois de Vincennes o les Tulleries. I aquí s'ha fet en alguna contrada agrícola per+o no en ciutats.

Ai senyor! El que s'ha de fer per no parlar de l'honor dels vascuences, parlar de cabres, per no citar els seus mascles, ni als passerells dels Torra boys que creien en aquest honor. EP!, passserells simbolistes això si. Ja ho diu la cançó tradicional catalana: Les cabretes son del pare, tralara-larà-larà, el peix al cove del PNB, i els pressupostos de M.Rajoy.