Billy el Niño, el policia acusat de tortures durant el franquisme, gaudeix d'un plus en la seva pensió per estar condecorat. El Govern no té intenció de retirar la medalla pensionada que gaudeix l'expolicia torturador Antonio González Pacheco, Billy el Niño. Així ho ha assegurat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, després de la pregunta del secretari general de Podem, Pablo Iglesias, durant la sessió de control i en presència d'algunes de les víctimes de l'exagent a la tribuna de convidats del Congrés. No ha estat molt comentat pels mitjans en general, suposo que per la saturació d'informació amb la moció de censura, però és un assumpte gravíssim, tan greu i vergonyós com l'actuació del Govern de M.Rajoy i la indecent figura de Arensivia Zoido.

"Aquest Govern no ha valorat la retirada d'aquesta condecoració", ha assegurat Zoido. El ministre ha assegurat que la medalla no la va concedir "aquest Govern" sinó que "es va concedir fa més de 40 anys". "Ningú ho ha sol·licitat oficialment", ha esgrimit Zoido, que ha assenyalat que "no sembla que hi hagi justificació legal" per actuar contra l'expolicia torturador. "No es té constància que aquesta condecoració no s'hagi retirat a ningú", ha rematat.

La resposta del ministre de l'Interior ha estat rebuda amb un sonor aplaudiment dels diputats del Partit Popular. "Acaben d'aplaudir que es condecori a un torturador", els ha etzibat Iglesias en el seu torn de paraula, el que ha enervat als representants del PP, que han començat a cridar i escridassar a l'orador. 
Iglesias ha recordat algunes de les tortures comeses de manera reiterada i durant anys per Antonio González Pacheco. "Chato Galante: 'em van obrir el cap, estava nu, em tenien com un fardell emmanillat al passadís a un radiador i quan passava un policia, em pegava o m'apagava una cigarreta al cap. Billy el Nen gaudia i presumia d'això. Willy Meyer: "Va prémer la pistola contra el meu pit i va dir i que anava a matar-me com a Julián Grimau. va armar la pistola i vaig sentir el so del tret. No estava carregada. A Luis Miguel Urbán i van fer la tovallola mullada, una simulació d'un ofegament. Lidia Falcón: 'Em van copejar a l'estómac i el fetge. Mentre em pegaven em va dir: ara ja no pariràs més, puta ".
"No seguirà en aquest ministeri molt de temps. Tant de bo que la ministra o ministre de l'Interior que nom el PSOE retiri aquesta medalla a aquest malparit", ha conclòs Iglesias.
Algunes de les víctimes eren a la tribuna i han aplaudit al grup de Units Podem mentre Zoido reprenia la paraula. El ministre de l'Interior s'ha defensat i ha al·legat que no hi ha cap sentència que confirmi aquestes denúncies. El Govern de Mariano Rajoy va bloquejar que Billy el Nen fos jutjat a Espanya, primer, i l'Audiència Nacional la seva extradició a l'Argentina, després.


Zoido ha pasado a la ofensiva y ha sacado el argumentario que ha esgrimido el PP y el Gobierno durante toda la sesión, con la polémica del chalé de Iglesias e Irene Montero por bandera. En ese momento el diputado de Unidos Podemos, Rafael Mayoral, ha increpado a Zoido desde su escaño y ha asegurado que "es una vergüenza lo que está diciendo". La presidenta del Congreso, Ana Pastor, le ha llamado al orden y le ha amenazado con echarle del Pleno.

Per a saber mé sobre tan sinistre personatge, aquí. Tan sinistre i miserable como ell, ho és Arensivia Zoido amb la seva actuació en aquest cas.