De 90 a 750 euros. Aquest serà el càstig al qual hauran de fer front, a partir d'ara, tots aquells homes que xiulin o llencin floretes a dones pel carrer a França. Pels de la ESO, floretes són 'piropos'. El text, que ha estat aprovat aquest divendres per l'Assemblea Nacional, és una proposta del president, Emmanuel Macron. El projecte de llei pretén combatre tots els tipus de violència relacionats amb l'assetjament sexual i sexista. La penalització s'aplicarà en cas que la dona se senti assetjada. Ara per ara, però, el text depèn del vistiplau del Senat per entrar definitivament en vigor. I Monsieur Macron s'ha quedat tan ample, el talibanisme feminista a vegades perd el rumb, i aquest n'és un cas, talibanisme o gilipollisme, s'ha passat Monsieur tres pobles, i estic segur que fins i tot moltes dones no estarien d'acord amb aquesta proposta, llençar floretes és part del paisatge entre homes i dones, ho ha estat sempre i hauria de continuar, tot i que s'ha perdut bastant, potser per què la dona s'està masculinitzant i l'home feminitzant, i tambè per un excès de zel en el comportament d'ambdos sexes, que en comptes d'acostar-se em temo que s'estàn separant provocat per les mútues intransigències, en no haver entès ni uns ni altres el rol que han d'ocupar en aquesta lluita de sexes. Una lluita que ha perdut frescor i ha guanyat en acidesa, i no precisament per culpa de les dones.  

'Ay, quien fuese abrigo para andar contigo' deia Curro el Palmo. No crec que s'atrevissin a multar-lo, ni a França ni enlloc. Tot i que hi ha qui (penso de de manera equivocada) que no és així en dir:

"Encara que [la floreta] sigui bonica, bona o agradable, considerem que és una autèntica invasió", assenyalava Ángeles Carmona al 2015, que insistÍA en que es tracta d'actituds absolutament permeses en la societat i que "han de ser eradicades".

A vegades penso que ja estic bé com estic, encara que se'm pugui considerar antiquat o masclista. 'Nena, andas mejor que un longines'. I és que hi ha obvietats que són obvies, de la mateixa manera que un paleta o lampista treballant ha d'ensenyar la regatera del cul, també han de llançar floretes des de dalt de l'obra a les noies o dones que pasen pel carrer, com els toros, és una tradició que s'hauria de conservar, però que desapareixerà com les gotes de pluja quan topen amb la superfície del marc de la finestra, on es desfan com les onades perdudes d’una mar de butxaca en una platja inversemblant.