"Les tres quartes parts dels delictes que són jutjats pels tribunals cada any tenen el seu origen, o directament o indirectament, en la desorganització actual de la societat, pel que fa a la producció i distribució de la riquesa, i no en la perversitat de la naturalesa humana. Quant als relativament pocs delictes antisocials que resulten d'inclinacions antisocials d'individus, no és per les presons ni tampoc pel botxí com podem disminuir el seu nombre. Per les nostres presons, tan sols els multipliquem i els empitjorem. Pels nostres agents de policia secreta, el nostre -preu per la sang-, les nostres execucions i les nostres presons, propaguem en la societat un corrent tan terrible de les passions i odis més baixos, que el que es donés compte dels efectes d'aquestes institucions en tota la seva extensió tindria por del que la societat està fent sota el pretext de mantenir la moralitat. És absolutament necessari que busquem altres remeis; i aquests remeis han estat ja inclinats des de fa molt temps "
"La història del pensament humà és similar a les oscil·lacions del pèndol. Després d'un llarg període de son ocorre un despertar i llavors s'allibera de les cadenes amb les que els governants, magistrats i clergues l'havien lligat. Critica severament el que se li ensenyés i nua la vanitat dels prejudicis religiosos, polítics legals i socials. Investiga, va per camins desconeguts, fa rics descobriments imprevistos i crea noves ciències "
"La idea del bé i del mal existeix en l'home, qualsevol que sigui el seu grau de desenvolupament intel·lectual. Considera com a bo el que és útil a la societat en què viu i dolent al que nociu per a aquesta. Però la major part no coneix més que el clan o la família, difícilment a la nació i més difícil encara, a la humanitat. Com pretendre que puguin considerar com a bo l'útil a l'espècie humana o que sentin solidaritat amb el seu clan, malgrat els seus instints tan egoistes? "
"Arribant a ser anarquistes, li declarem la guerra a l'amuntegament de mentides, astúcia, explotació, depravació, vici. La declarem a aquesta manera de pensar, obrar. El governat, el enganyat, l'explotat, la prostituta, fereixen, abans de res, els nostres sentiments d'igualtat. En nom d'aquesta igualtat, no volem ni prostitutes, ni explotats, ni enganyats, ni governats "
"Nosaltres, els anarquistes, no temem renunciar al jutge ni a la condemna. No temem declarar 'fes el que vulguis i com vulguis', perquè estem convençuts que la immensa majoria dels homes, a mesura que s'eduquin i es treguin de sobre les actuals traves, actuaran sempre en una direcció útil a la societat "
"Cal deixar que cadascú vaig actuar com millor li sembli, negar a la societat el dret a castigar qualsevol acte antisocial. No renunciem a la nostra facultat d'estimar el que ens sembli dolent. Estimar i odiar, ja que només els que saben odiar saben estimar. Només demanem una cosa: eliminar tot el que en la societat actual impedeix el lliure desenvolupament d'aquests sentiments, tot el que falseja el nostre judici: Estat, església, explotació, el jutge, el clergue. el govern, l'explotador "
"En una societat basada en l'explotació i la servitud, la naturalesa humana es degrada. Però a mesura que la servitud vagi desapareixent, tornarem a possessionar dels nostres drets; sentirem la necessitat d'odiar i estimar encara en casos complicats "
"La mentida, la brutalitat, etc, no són repugnants perquè ho diguin els codis de moralitat, ho són perquè revolten els sentiments d'igualtat d'aquell per a qui la igualtat no és una vana paraula: revolten sobretot a qui és realment anarquista en la seva manera de pensar i obrar "
"El que la humanitat s'observa en l'home veritablement moral és la seva energia plena de vida, que l'empeny a donar la seva intel·ligència, els seus sentiments, els seus actes, sense demanar res a canvi" - Piotr Kropotkin