El veritable governador de Dubai és un programa - El paradigma del 'big data', aquesta recol·lecció massiva d'informació de la que s'obté coneixement gràcies als algoritmes i a la intel·ligència artificial, s'està imposant en la gestió de les grans ciutats del món. Dubai, amb la seva permanent aposta per la tecnologia, no és una excepció. En aquest cas, a més, la plataforma que uneix tota aquesta informació (en forma de 'open data', és a dir, disponible per a tots els actors implicats en la vida de la ciutat), anomenada Smart Decision Making Platform, també es posa al servei dels ciutadans. Un empresari que es planteja obrir un nou local a la ciutat i no sap on. Una família a la qual se li ha quedat petita la casa i busca un nou lloc per als seus plans vitals. Qualsevol pot acudir a aquesta plataforma intel·ligent, plantejar-li les seves preferències, i obtindrà una resposta.
Dubai té com a guia la felicitat dels ciutadans, i per això ha adoptat diverses tecnologies. Entre elles, ha enfilat la tecnologia mòbil en la mateixa gestió pública. És el que anomenen m-Government. Com clar exemple d'això, Dubai té una aplicació anomenada Smart Majlis. Majlis és el nom de les assemblees en què la comunitat decideix què fer. Amb l'aplicació, qualsevol ciutadà pot treure una foto d'algun servei que li agrada, enviar-la al govern de la ciutat, i explicar les raons per les quals creu que s'hauria d'adoptar. Els funcionaris han de respondre a dues setmanes. Si després d'estudiar, s'adopta el servei, el ciutadà rep una compensació. La transformació digital està coordinada per l'Oficina de Dubai Intel·ligent, liderada per Aixa Bin Bishr.
Aixa Bin Bishr és doctora en Management, Ciència, Tecnologia i Innovació, per la Manchester Business School. Posseeix també una formació més àmplia en filosofia, de la qual és doctora per la Universitat de Manchester. Porta més de dècada i mitja vinculada al govern de la ciutat, i en l'actualitat dirigeix ​​l'oficina que lidera la transformació digital de Dubai des d'una perspectiva "holística", ella mateixa apunta.


L'ajuda del 'big data' per decidir - Poc més de la meitat de les Administracions Públiques, el 54 per cent, no necessita de moment de cap sistema que emmagatzemi, organitzi i processi una gran quantitat d'informació. Un terç ja té coberta aquesta necessitat, el que vol dir que les administracions que sí que han vist interessant aquest tipus d'eines en general han donat ja el pas. Hi ha, de totes maneres, diverses oficines públiques que necessiten fer aquest pas. No és el cas de Dubai, que ha creat una plataforma que combina 'big data' amb intel·ligència artificial, al servei tant dels governants com dels ciutadans - lavanguardia.com