{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

REPENSAR-HO TOT


S'han produït tants canvis en tant poc temps a nivell polític que obliguen a repensar-ho tot de nou. Ahir al Congrés, Pedro Sánchez va respondre a Joan Tardà dient que l'independentisme hauria d'acabar amb la unilateralitat, que la Constitució no és un marge estret i que sobre l'Estatut es pot construir un nou consens: "Hem de reconèixer els nostres errors, també vostès", va dir Sánchez en un to mesurat. Res a veure amb les respostes que s'escoltaven fins fa poc a la Cambra quan la presidia el Partit popular. Faria bé l'independentisme d'intentar harmonitzar finalitat i possibilitat, encara que alguns els titllin de botiflers o els diguin traïdors. Ha arribat el moment que els dirigents catalans diguin en públic el que proclamen en privat, i que aprofitin l'oportunitat que els ofereix el Govern de Pedro Sánchez, encara que no sé jo si Quim Torra i el seu entorn ho tenen clar, haurien d'abandonar l'inútil simbolisme i aferrar-se al pragmatisme, tocar de peus a terra, acceptar la derrota inapel·lable i retrocedir a la posició anterior abans del desastre, digui el que digui Puigdemont.

Publica un comentari a l'entrada

10 Comentaris

  1. Em sembla que Torra i el seu cap, son qualsevol cosa menys pragmatics.

    ResponElimina
    Respostes
    1. si, pero cada vegada en el seu entorn són més pocs, fixa't com esquerra ja s'en desmarca., i les enquestes amb intenció de vot també apunten per aqui, pugen ERC i PSc, i baixen C,s i Juntsxcat.

      Elimina
  2. Retrocedir no es pot, quant passen coses i aprens de les derrotes no aniràs al punt inicial com si no hagués passat res, s,han de retocar moltes coses per deixar les coses al lloc original. No interpreto les paraules de sanchez com un reculament sinó com una millora equitativa a les necessitats dels catalans que abans, amb els antics governs no estaven satisfetes.

    ResponElimina
    Respostes
    1. bé, s'ha de parlar, i potser tornar al 2012, a l'estatut cercenat, semblava molt bó en aquells moments abans de pasar-hi el ribot el Constitucional i el PP i el PSoE.

      Elimina
  3. Viendo como mueve las manos Pedro,me parece que no habrá cambios esenciales.Aprovechará la legislación,como si fuera un triunfo,acercamiento de presos,alargamiento de juicios con final feliz y a casa todos.Si fuera independentista,trataría de hacer propaganda en España,que no en el
    exterior,de la necesidad de cambios en España,que los necesita.En la Transición,después de ver lo
    que quería Cataluña,también Andalucía lo quiso , se hicieron muchas manifestaciones y se consiguió.
    En Cataluña,muchos no entendimos el Proceso,pero en el resto de España,ni puñetera idea.

    ResponElimina
    Respostes
    1. y eso que aquí estamos mejor informados, y no lo acabamos de entender. O quizás lo entendimos demasiado bién.

      Elimina
  4. Si segueixen en aquesta situació d'immobilisme i continuen instal·lats en la tossuderia maximalista, mes suports perdran entre la seva gent. No és possible la mobilització permanent sense que hi hagi desgast. I Madrid només ha de seguir la "tècnica" Rajoy: asseguts i relaxats llegint el "Marca" per aconseguir més desgast encara.

    ResponElimina
    Respostes
    1. nomès cal fixar-se en les enquestes per comprovar aquests desgast...

      Elimina
  5. Estoy con RODERICUS y la entrada de GEMMA.
    La última frase de CAR RES la tomo como mía... en fin, voy como cagallón por sequia, o sea, dando tumbos.

    Lo que no encuentro de recibo es lo de la prisión (si, si, PUIGCARBó, y para ellas también, que también las hay, llevas razón).
    Hay muchas cosas que se me tendría que explicar y otras que no puedo digerir, y lo que está claro es que si se ciarra ahora será en falso, o sea, hay que hablar, que el Rajoy y el Aznar ya no están, y el "posturitas" al menos tiene ganas de cambiar impresiones.
    Salut

    ResponElimina
  6. lo de la presó crec s'arreglarà, clar que és la mostra del fracàs de la revolta, d'una revolta que té gent a la presó i no pot o no la sap treure.

    ResponElimina