AQUESTS TRANSEÜNTS IDIOTITZATS...

La ciutat de Xian, al centre de la Xina, ha impulsat una curiosa mesura a l'inaugurar un carril per a ús exclusiu de vianants que caminin mentre consulten el seu dispositiu mòbil, ha informat el medi local 'Shaanxi Online News'. El carril s'ha instal·lat a l'avinguda de Yantar, una de les principals de la capital, i en els seus extrems es poden llegir senyals que indiquen que és un pas exclusiu per als "ditouzu" (caps ajupits). A més s'ha pintat amb tres colors: vermell, verd i blau, perquè es pugui distingir clarament de la resta de paviment. Té 100 metres de longitud per 80 centímetres d'ample. Segons el citat mitjà, el carril va ser creat per protegir els distrets vianants, tot i que algunes veus s'han alçat i asseguren que es tractava d'una maniobra per promocionar aquesta zona comercial.

No són els primers, fa quatre anys a Chongqing (Xina) van obrir el primer «carril telèfon intel·ligent» del món, la finalitat d'aquest curiós invent és evitar que els anomenats «vianants zombi» xoquin amb altres transeünts al no aixecar el cap del telèfon. El «carril telèfon intel·ligent» està format per més de 50 metres de paviment al qual se li han afegit senyals per dirigir a la gent que és tan addicta al telèfon com per no alçar els ulls de la pantalla mentre camina. Per això, diversos carrers de Chongqing compten amb un petit carril de llambordes en el qual, mitjançant dibuixos de mòbils, s'assenyala el camí a aquests «zombis» de la tecnologia. Al costat d'aquest camí hi ha un altre en què un senyal marca que només es pot passejar per ell si no s'està escrivint pel telèfon intel·ligent. Pel que sembla, aquesta iniciativa busca a més cridar l'atenció de forma irònica sobre els vianants recordant-los que és perillós utilitzar el telèfon mentre es camina.
A França volen prohibir els mòbils a les escoles als alumnes, i jo prohibiria els grups de Whatsapp de pares i a la gent fer-se selfies, sobretot els de risc, que bastants morts arrosseguen rere seu, morts estúpides, com és estúpid caminar tot el dia pendent del mòbil. A AlemanYa a aquests transeünts idiotitzats, que diria Cioran, els hi han posat nom, els diuen smombies.




Esos transeúntes idiotizados... -¿Pero cómo hemos podido caer tan bajo? ¿y cómo imaginar un espectáculo así en la Antigüedad, en Atenas por ejemplo? Basta un minuto de lucidez aguda en medio de esos condenados para que todas las ilusiones se derrumben. - E.M.CIORAN 

Publica un comentari a l'entrada

17 Comentaris

  1. Es que....viendo estas noticias me da la sensación de que esta civilización es una verdadera estafa.

    ResponElimina
    Respostes
    1. ja ho deia Cioran, es la decadencia d'una societat, aviat vindran els bàrbars

      Elimina
    2. No lo es,lo que pasa es que hay nuevas tecnologías,nuevas costumbres y nos debemos acostumbrar a ellas y la sociedad debe cubrir esas necesidades.

      Elimina
  2. Miquel ha dado en el blanco. Nuestra civilización del siglo XXI es una estafa. He visto gente revolviendo en los contenedores de basura empuñando un I-phone de 800 Euros.

    Si Diógenes levantara la cabeza....

    Y ahora está creciendo una generación a la que sus padres les han puesto una pantalla bajo la nariz desde que estaban en la cuna.

    Ayer ví un inexplicable accidente de tráfico en el que el único motivo que se me ocurre es que el conductor estuviese distraído con el móvil.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Hauria d'estar molt més castigat conduïr mirant el mòbil. La gent ha perdut la capacitat de badar, i hi té molt a veure a que la mainada ja no juga al carrer, que era una gran universitat de la vida. Jo de menut em passava el sant dia al carrer, nomès anava a casa a dinar i sant tornem-hi, clar que aquell carrer de la meva infantesa ja no existeix. Aqui és on hi hem perdut bous i esquelles.

      Elimina
  3. Pues es una buena idea,la de un carril para los que van atentos al móvil.Cuando voy con la bici,por la acera compartida(peatones+ciclistas+otros artilugios),son este tipo de peatones los más peligrosos,porque andan en zig zag,que hace muy difícil adelantarlos
    porque son imprevisibles.Siempre les hago un ruidito con la boca,me miran y me sonríen,algunos piden disculpa.Por si te mosqueas,en Esplugues las aceras tienen un disco en donde se indica que son compartidas.Ya,ya sé que lo mejor sería un carril in
    dependiente,pero la cosa está así,lo mismo el nuevo gobierno independentista y Sánchez
    lo consiguen.

    ResponElimina
    Respostes
    1. yo les grito: cagatilorito y se apartan. En Londres incluso hay un carril Patos en un parque, para que pasen por allí sólo los patos que habitan el parque.

      Elimina
  4. Jajaj de aquí unos años lo anormal serán los carriles de gente que solo pasea. Patinetes bicicletas pseudo patinetes sillas de ruedas circulando por el carril bus... Haurem de demanar un carril per drons que es el que necessitaran aquells que van amb crosses i que no tenen nassos de sortir al carrer.

    ResponElimina
    Respostes
    1. i el segway..., hi haurem de conviure i adaptar-nos-hi, com diu Car res són noves maneres de moure's per la ciutat, de comunicar-se, i això és imparable.

      Elimina
  5. Doncs també hauran d,ampliar els vagons de metro i els ascensors perquè la gent no deixa el patinet al replà de l,escala ni a la bocana del metro. Vols dir que cal acostumar-nos,hi?

    ResponElimina
    Respostes
    1. Al tren fins i tot hi pugen bicicletes, a més, el patinet és dels temps de Maricastanya. Jo en tenia un de petit.

      Elimina
  6. Tots hem tingut un patinet o una bicicleta però eren uns altres temps en què aquets vehicles no pujaven dins d,uns altres vehicles bàsicament perquè no estaven preparats per transportar-los ara i poden pujar però segueixen sense estar preparats per allotjar aquets vehicles, jo no dic que no però si es que si que dotin els llocs perquè ahir sense anar més lluny el metro estava a petar i un va entrar amb el patinet sabent que no hi cabia que era impossible però ell tant si com no li va posar i clar dues persones van sentir a les cames el ferro del patinet i el senyor del darrera del senyor del patinet també es va haver d,empassar la motxilla del tiu que la duia a l,esquena sabent que estava donat pel sac a un altre, una persona normal és treu la motxilla i la posa als peus però no s,ha de fer un carril de motxilles entre esquenes i cares pels que són més alts que altres perquè sinó un dia un altre s,empassaran la motxilla. No es normal ni és com abans.

    ResponElimina
  7. i segur que el del patinet i la motxilla era de la CUP.

    Jo vaig tenir una cosa que va tenir molt poca gent; un tomilet - https://blocfpr.blogspot.com/2008/01/tumilet.html

    ResponElimina
  8. Si, ja el coneixia el teu tomilet!!, aquesta foto corre pels blogs on comentàvem abans. Això de la motxilla.. no se, ahir vaig pensar.. potser no se la treuen de sobre perquè deixar una motxilla al terra és molt sospitos..de seguida quatre policies se,t llancen a sobre per terrorista..

    Molt xula la foto del petit puigcarbo.

    ResponElimina
    Respostes
    1. mai com ara tanta gent anava pel carrer amb motxilla, sembla una ironia del destí.

      Elimina
  9. Per a què anar amb embuts? Que ens posin una esquella a tots, al cap ia la fi és l'únic que ens falta.

    ResponElimina