Nitsal Abrala  és una ciutadana Eritrea amb fills i nets, i un marit amb el que s'ha retrobat avui després de 16 anys separats. El Motiu, ella es d'Eritrea i ell Etíop, y la guerra, la guerra oblidada que va causar cent mil morts que els va separar, avui els ha fet retrobar-se. Una Guerra que ha acabat definitivament en obrir-se fronteres i permetre la lliure circulació de persones. A  Nitsal, la guerra li ha robat bastant més que setze anys de la seva vida, li han robat gairebé tota, per una guerra estùpida, inùtil i ignorada.

"Era como un hombre muerto caminando. Mi vida carecía de sentido, sin gusto. La frontera estaba cerrada para los etíopes, así que no pude pasar. Me sentí como si hubiera muerto". Estas palabras las dijo el periodista Addisalem Hadigu, marido de Nitsal Abrala, uno de los muchos etíopes separados de sus familias por décadas, el miércoles pasado tras aterrizar en el primer vuelo comercial entre Etiopía y Eritrea en 20 años. Hadigu no veía a sus hijas desde 2002, cuando su esposa cruzó la frontera hacia Eritrea con sus hijas. "Mi sufrimiento ha terminado: me encontré con mis hijas, las besé y derramé mis lágrimas", dijo Hadigu.

La vida tambè és aixó, Addisalem i Nitsal s'han retrobat, tard, els hi han robat 16 anys de la seva vida, i aixó és un crim de lesa humanitat que no té perdó ni ningú que jutgi als culpables.