Va entrar al metro com qualsevol altre dia. Mai va pensar que la seva vida canviaria radicalment al cap d’uns segons. A la parada de la L4 de Besòs de Barcelona, tres nois van entrar al vagó. Es van acostar a ell i sense intercanviar cap paraula li van clavar una brutal pallissa. El van deixar gairebé tetraplègic. Després, els nois es van vantar de la seva gesta a Whatsapp. "Jo krec k el vam convertir en pols de tant pegar-li", "jo krec k es va fer cendra, tio, i va volar”, “estava al teu costat, col·lega, érem tu i jo els que li pegàvem, els altres li pegaven a l'esquena i tu i jo li fotíem uns cops que flipes, que jo al·lucinava, sense paraules”, van escriure.

La titular del Jutjat d’Instrucció número 14 de Barcelona, Cristina Ferrando, ha acceptat ara la petició de la fiscalia i de l’acusació particular de prorrogar dos anys la presó preventiva dels tres acusats de l’atac, que a l’agost compliran els dos primers entre reixes. La magistrada aprecia que persisteix el risc de fuga i de reiteració delictiva.(*)

L’agressió va passar el 26 de juny del 2016 a l’interior d’un vagó del metro de la L4, quan els tres acusats, identificats gràcies a les imatges de les càmeres de seguretat, van clavar, segons la magistrada, una "brutal pallissa" a un passatger, que llavors tenia 46 anys. L’home va rebre cops i puntades de peu en diverses parts del cos, com el cap o l’esquena,  que li han provocat danys oculars, una tetraplegia (paràlisi de les extremitats) incompleta i trastorns mentals. Els acusats van continuar donant-li cops després de caure a terra de genolls i mentre un el subjectava pel cabell.
A causa de les lesions, la víctima pateix una incapacitat permanent absoluta i necessita un caminador per caminar per casa i una cadira de rodes autopropulsada per moure’s pel carrer.
La jutge assegura en la seva resolució que l’agressió va ser gratuïta, ja que els autors, que tenien entre 20 i 21 anys d’edat, no coneixien la víctima de res i no hi va haver cap baralla prèvia ni acció per part de la víctima. La interlocutòria destaca, a més, que hores després de l’agressió els acusats es van intercanviar missatges de telèfon per Whatsapp en els quals "es van vantar" de la seva actuació i "van celebrar" l’agressió. En les seves converses per WhatsApp, els acusats també es burlaven de la víctima, amb frases com "però l’he matat al gras aquest, t’ho dic, s’ha emportat la de la seva vida" i "jo no vaig parar haha, el tio era gros, era enorme".
Els acusats van reconèixer haver participat en l’agressió en les declaracions judicials que van fer després d’haver-se obtingut contra ells indicis "molt abundants i sòlids" de participació en els fets, com ara les imatges de les càmeres de seguretat, la confiscació de la roba que portaven aquell dia i la identificació de nombrosos testimonis, relata la jutge.
Malgrat que l’agressió es va produir el 26 de juny del 2016 a les 05.45 hores de la matinada, els joves no van ser detinguts fins al 9 d’agost i no van entrar a presó per ordre de la jutge fins tres dies més tard, després d’una minuciosa tasca d’identificació per part dels Mossos.  Per tant, el 12 d’agost expirava el període de dos anys de presó provisional.
La magistrada afirma que la instrucció, que està a punt de finalitzar, s’ha demorat dos anys "únicament i exclusivament" per la gravetat de les lesions patides per la víctima, ja que "ha sigut necessari esperar a la seva estabilització perquè del dictamen forense definitiu se n'han derivat dades essencials per a la qualificació dels fets".
Per aquesta raó, acorda la pròrroga per dos anys més de presó preventiva, davant el risc de fuga, perquè la pena de presó per les lesions que van causar es pot elevar fins als 12 anys i perquè és "altament probable" que si queden lliures reincideixin, donada la brutalitat i gratuïtat de la seva agressió.
Els agressors van accedir al metro sense pagar, van trencar el vidre d’un extintor i, una vegada a dins del tren, entre les estacions de Besòs Mar i Besòs, van clavar puntades de peu i empentes a la víctima, fins que van aconseguir que caigués a terra i, a continuació, mentre un d’ells el va agafar pels cabells, els altres li van donar cops per tot el cos i li van trepitjar el cap. - elperiodico.cat

Matar per matar,
sense motiu, raó
ni cap remordiment.
Heus ací l'home

(*) deien a la radio que la condemna per aquests fets serà entre 6 i 12 anys. Surt prou barat arruinar la vida a una persona de 46 anys, sense cap motiu. Ho sento però aquestes besties assedegades haurien de passar la resta de la seva vida a la presó, sense perdó possible ni amnistia de cap mena.