La CUP no entén per què el president de la Generalitat, Quim Torra, valora positivament la reunió a la Moncloa amb el cap de l'Executiu central, Pedro Sánchez. "La resposta del Govern a les demandes és la mateixa que havia llançat fins ara, la repressió segueix igual i no ha minvat", ha exposat el diputat cupero Vidal Aragonés en roda de premsa des del Parlament.
El diputat de la CUP ha citat l'existència dels presos del Procés, el dret d'autodeterminació i el desescalamiento del conflicte com els punts que Torra portava a la seva carpeta als quals Sánchez ha donat per tancat: "Des del Govern central no hi ha cap intenció de rebaixar la repressió i responen amb l'article 2 de la Constitució davant el dret d'autodeterminació ". "Entenem que per al Govern dels presos i la repressió són la normalització", ha retret.
En aquest sentit, la formació anticapitalista opina que la manifesta voluntat de diàleg transmesa per Moncloa i Generalitat és simple escenificació: "No existeix diàleg real, són dos monòlegs", ha analitzat Aragonès, que ha relatat que segons el parer de la CUP "no hi ha cap canvi polític ja que el problema no està en els relleus de governs, sinó en l'aparell de l'Estat ".
Amb tot, el representant cupero a la Cambra catalana també ha assenyalat al Govern i les forces que el sustenten -JxCat i ERC. "Percebem que des d'ambdues parts hi ha voluntat de tancar per dalt el que la gent de Catalunya va obrir l'1-O i el 3-O per baix". D'aquesta manera, Aragonès s'ha mostrat molt crític amb el Executiu català que, al seu parer, "no està avançant en política d'autodeterminació".
"No estem en una etapa de teorització, no estem en l'any 2010 o 2012, sinó que estem en 2018 després d'haver celebrat un referèndum d'autodeterminació", ha relatat Aragonès, que ha demanat a JxCat i ERC que "compleixin amb el que van dir , avancin nacionalment i feu efectiu el dret d'autodeterminació ".
Segueix la CUP instal·lada a la manipulació, sempre amb l'argument del mandat del poble, doncs no, senyors de la CUP, el mandat de l'1-O és només d'un 48% del poble, igual que el 21-D, i mentre no entenguin que hi ha un 52% que mana una altra cosa, no ens entendrem ni s'entendran amb ningú. El problema és que aquest 52%, no té qui el representi, ja que ni el Govern de Madrid, PSC ni C, s han entès res de tot aquest procés, lo que ens deixa indefensos davant uns i altres. Un procés que en el fons la seva única finalitat és perpetuar-se en el càrrec, perquè la República no la volen ni sabrien fer amb ella, és només  com va dir Ponsatí un farol de quatre fulleros. Per això van declarar/no declarar la república, i entenc que si Quim Torra com ha dit avui que si es va declarar políticament la república, no hi ha més dilació, o que la faci efectiva o que dimiteixi i se'n vagi a casa seva.