Ahir varem saber que el submarí S-80, ara s-80 Plus, per què el van haver d'allargar 10 metres d'eslora per solucionar la seva incapacitat de surar, no cap, literalment, en les fosses d'atracament de la base naval situada a Cartagena (Múrcia). Aquest inconvenient obliga el Ministeri de Defensa a invertir 16 milions d'euros extres per adequar els molls al nou submarí.
Cada un dels quatre S-80 Plus passarà a costar uns mil milions, el que significa pràcticament doblar el cost inicial. En els propers dies el Ministeri de Defensa ha d'aprovar el sostre de despesa del projecte en 1.772 milions, que sumat al pressupost inicial de 2.132 milions es van tradueix en un total de 3.907 milions, expliquen a el País.
La ministra de Defensa, Margarita Robles, reconeix que "hi ha hagut deficiències en el projecte", però assegura que "ja estan corregides i que el projecte és absolutament viable". 
El Govern de Mariano Rajoy, encarregat d'iniciar el projecte, va deixar preparat l'expedient per aprovar la modificació del cost dels S-80, però no van arribar a aprovar-lo. Així que serà ara el Ministeri dirigit per Margarita Robles el que hagi d'assumir el tràmit amb urgència perquè no es paralitzi la construcció, detalla el diari madrileny.
Perquè els quatre submarins que prepara l'Armada espanyola entrin a la base de Cartagena caldrà dragar i allargar les fosses. La previsió és que aquesta obra li costi a les arques públiques uns 16 milions d'euros, el que segueix elevant el sobrecost del projecte. De fet no hi ha pressa a fer aquestes obres, el submarí no estarà acabat fins l'any 2.030 DC.
L'esbojarrada historia del submarí S-80 la podeu trobar aquí...