Madrid instal·larà una cabina vermella en honor a Antonio Mercero, com a homenatge al director de l'històric i arxipremiat telefilm 'La cabina' (1972). La proposta es votarà al ple de l'Ajuntament del proper dimarts, 24 de juliol, però ja compta amb els suports necessaris per arribar a bon port.
La idea consisteix a col·locar una cabina vermella als carrers de Madrid similar a la que apareix a la producció, en la qual l'actor José Luis López Vázquez es queda tancat. La instal·lació, que es siturtaá en una zona propera a la que es va rodar fa ja 46 anys, serviria com a homenatge a Mercero, mort el passat 12 de maig, i director també d'un altre dels grans fites de la història de la televisió espanyola: la popular sèrie 'Verano azul'.

A l'any 1972 Antonio Mercero, inspirada en un relat de Juan José Plans amb guió d'ell i José Luis Garci va dirigir LA CABINA. El film va obtenir un EMMY i va superar la censura franquista per què els censors no van entendre de que anava.
Tot i que Mercero sempre ha manifestat que ell només va fer un film de terror. Els qui no el vareu veure al seu moment ni amb posterioritat, us recomano el curt, val la pena, més encara si intenteu situar-vos en el context i espai temps en que es va veure originariament.