El president del Parlament, Roger Torrent, i el líder d'ERC a la cambra, Sergi Sabrià, han negat aquest dimecres que hi hagués un acord amb JxCat perquè l'expresident Carles Puigdemont tingués un tracte diferencial en les suspensions de diputats i han considerat "inacceptable "aquesta diferenciació. Sabrià ha arribat a acusar JxCat de "mentir de manera descarada" i ha advertit que "s'han trencat confiances" entre els dos grups parlamentaris, tot i que ha descartat una crisi al Govern.
Torrent s'ha mostrat en els passadissos del Parlament molt rotund en negar l'afirmació de JxCat segons la qual havia incomplert un acord amb el seu grup que passava per acceptar que Puigdemont tingués un tracte diferencial respecte als altres diputats suspesos pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena.
"Literal i taxativament, no", ha afirmat el president Torrent per negar que hi hagués hagut l'acord esmentat amb JxCat i que ell i ERC ho hagin incomplert en la reunió de la Mesa. JxCat ha acusat Torrent de desdir de l'acord al qual, segons la seva versió, s'havia assolit amb ERC per substituir temporalment als diputats suspesos llevat a Carles Puigdemont, que havia de quedar al marge d'aquesta mesura.
En el mateix sentit que Torrent s'ha expressat Sergi Sabrià, en recalcar que "ERC no admetrà que hi hagi diputats de primera i de segona", en referència a la proposta de JxCat perquè el Parlament rebutgés incomplir la suspensió de Puigdemont i acceptés, en canvi, la de la resta de diputats independentistes: Oriol Junqueras, Raül Romeva, Jordi Turull, Josep Rull i Jordi Sànchez. "JxCat sap perfectament que no hi havia cap acord tancat amb ERC, i per això es va posposar ahir la reunió de la Mesa i avui a les 9 hores tampoc ho havia", ha asseverat Sabrià. Els lletrats de la cambra plantejaven en el seu informe la possibilitat d'acatar la suspensió dels sis diputats acusats de rebel·lió pel jutge Llarena -inclòs Puigdemont-, tot i que possibilitaven que tots ells conservessin els seus escons i que poguessin delegar els seus vots i funcions en "substituts temporals "dels seus mateixos grups.

Com diria l'avi Pujol: 'són una colla de ximples' es barallen com a criatures i tot per la mosca collonera de Puigdemont, que es com Peters Sellers al començament de 'el Guateque'. Crec que se'ls hauria de demanar, d'exigir una mica de seriositat, de responsabilitat, aquí hi ha gent patint, gent a la presó, a l'exili, gent donant diners per pagar multes, i no pot ser que ses senyories donin espectacles tan lamentables com el d'avui. Que s'en vagin de vacances a veure si se'ls hi aclareixen una mica les idées i tornen al setembre més centrats i responsables. No nomès els seus, tots els ciutadans d'aquest país no ens mereixem una gentussa com aquesta, que s'en vagin a fer la mà, ells i elles, per què sinó els que 'cridarem per Catalunya' serem els ciutadans, que ja n'estem de tots plegats fins als collons i els ovaris, que cal ser paritaris.