Els Mossos d'Esquadra tenien constància que, l'estiu de l'any passat, s'anava a produir un atemptat terrorista de greus conseqüències. Així ho evidencien els moviments dins el cos durant les setmanes prèvies al 17 d'agost, data en què un comando gihadista va perpetrar la massacre a la Rambla. Durant els dies posteriors, tant el llavors president de la Generalitat, Carles Puigdemont, com el conseller d'Interior, Joaquim Forn, i el director dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero, van negar que tinguessin constància d'aquesta possibilitat i van afirmar que mai havien tingut contactes amb la CIA. Trapero, director en aquell temps dels Mossos, va enviar a Washington al comissari en cap d'informació, Manel Castellví, així com a l'inspector Lluís Paradell i el sergent Daniel Canals, segons expliquen a el confidencial.
Caldria que el cap dels mossos desmentís o confirmes aquests fets, així com el suposat document de la CIA que segons 'el periódico' volien destruir, cosa que no entenc, car si quelcom hi ha fàcil de destruïr és un document, amb un llumí n'hi ha prou, no entenc que s'arrisquessin a enviar-los a destruïr amb una furgoneta. 
Sigui com sigui i pel bé de tots, caldria aclarir si hi va haver o no ocultament d'informació d'aquests contactes amb la CIA i els mossos, encara que no sé si arribarem a escatir mai la veritat dels fets.