Avui en dia, la catàstrofe més gran passa desapercebuda, si no hi ha imatges, especialment vídeos. I l'incident més absurd pot tenir gran protagonisme si algú ho ha filmat.
L'agressió d'un policia nacional contra el periodista Jordi Borràs no ha tingut pràcticament cap efecte sobre l'agressor però, si hi hagués hagut un vídeo pel mig, segurament els mossos l'haurien detingut, el jutge de torn s'hauria vist obligat a fer alguna cosa decent i els superiors jeràrquics de l'agressor ho haurien hagut de suspendre d'ocupació (i segurament de sou) obrint-li un expedient sancionador. En un país on tots els ciutadans són iguals de veritat, això és el que hauria passat. A Espanya, si no hi ha vídeo, la cosa pot acabar, i ja ho he dit altres vegades, amb el periodista Borràs (català) imputat per haver posat el nas en el camí del puny del policia (espanyol).
Per cert, qui sap de la importància dels vídeos és la senyora Acostades, però ja s'ha adonat que necessitava unes vacances quan li van fer un "Tortosa". Es passejava, amb els seus corifeus, per la ciutat de l'Ebre, sense que ningú ni tan sols la mirés. El vídeo d'algú abucheándola que buscava se li va girar en contra i va néixer el terme "fer-li un Tortosa" a algú, és a dir, ignorar-lo.
La primera vegada que vaig sentir l'expressió 'fer un Tortosa'  va ser a Quim Torra referit al Rei, no a l'emèrit sinó al fill d'aquest, amb motiu de la seva visita el dia 17-A a Barcelona, per cert, sense haver estat convidat. Reconec que no sabia el significat de l'expressió, fins que Carles Porta en el seu article de la vanguardia m'ha aclarit el significat de: fer un Tortosa. M'agrada, no hi ha insults, ni agressions i fot, és ignorar a algú, més educadament del que pugui semblar, sobretot si es presenta a un acte al qual no ha estat convidat. Al Monarca actual li passa com a M.Rajoy, no ha llegit a Maquiavel, i això de moment, a l'ex-President li ha costat el càrrec.