Dos dies abans de l’aniversari del referèndum, la Real Orden de San Cristóbal condecorarà els efectius que van actuar a Catalunya.
“Recordem a tothom que la Creu al Mèrit a la Unitat d’Espanya és només pels policies nacionals i guàrdies civils que van estar i estan a Catalunya des de l’1 d’Octubre de 2017 al 31 de desembre de 2018”. Amb aquest missatge, l’Honorable i Reial Ordre de Cavallers de Sant Cristòfol per sa Majestat el rei Joan I d’Aragó, comunica el primer lliurament de medalles a “tots aquells policies o guàrdies civils que durant l’any 2017 van participar en operacions al mèrit de la Unitat d’Espanya”. 
Aquesta Ordre, que es vanta a la seva web amb grans lletres d’estar subvencionada pel govern d’Espanya i el Ministeri de Defensa, celebrarà el proper lliurament a Orihuela, a Alacant, el 29 de setembre, dos dies abans del primer aniversari de l’1-O. La majoria de les condecoracions es lliuraran als agents que van intentar impedir la celebració del referèndum. Les primeres condecoracions serien per gairebé siscents efectius, tal i com apunta ElConfidencialdigital.com.
L’oferiment d’aquestes condecoracions és una manera de defugir la negativa del govern del PSOE a condecorar oficialment els efectius policials, tal i com volia fer el ministre del PP d’Interior, José Ignacio Zoido. D’aquesta entitat en formen part policies, guàrdies civols, bombers, militars, metges o serveis d’emergències. La situació és una mica surrealista, perquè encara es pot solicitar la medalla a través del seu web.

La piulada de l'Orde:


#1-O #CNP - elmon.cat.

Que bonic, que exemplar, que democràtic que bonic un país on hi ha gent així. Per cert, a Roger Español que  li varen buidar un ull amb una pilota de goma 'prohibides a Catalunya' el jutge que investiga les càrregues durant el referèndum de l'1-O l'ha imputat. El magistrat ha citat a declarar Espanyol com investigat, argumentant que té una gravació en què apareix llançant una tanca metàl·lica contra els agents de la Policia Nacional que van intervenir per impedir el referèndum a l'escola Ramon Llull de Barcelona, abans de rebre l'impacte de la pilota de goma.  
Com passa sovint, la visió dels fets que dona OK diari es bastant diferent. Que el violent i radical separatista llencés una tanca al terra o filmés als policies és gravíssim, mentre el fet que perdés un ull per una pilota de goma, no té cap importància, nomès el hi falta afegirr que ja li està bé.
Definitivament, i a la vista d'accions com aquesta, Espanya és una unitat de destí en l'irracional, i la seva unitat forçada me la paso per l'angonal.