L'ACCIDENT QUE S'ACOSTA


Sembla clar que les noves tecnologies són portadores d'un cert tipus de accident, d'un accident que ja no és local o està puntualment situat, com l'atemptat de l'11-S, o algunes grans catastrofes, sinó un accident general, un accident que pot afectar a la totalitat del món. Quan se'ns diu que la xarxa d'Internet és d'àmbit mundial, és clarament evident. Però l'accident d'Internet, o l'accident d'altres tecnologies de la mateixa naturalesa, és també l'aparició d'un accident total, global. No obstant això, aquesta situació no admet comparació. Encara no l'hem conegut mai un accident que afecti a tothom al mateix temps. El d'internet arribarà l'any 2023 diuen els experts, ja s'han donat alguns avisos. La solució passa per racionar el consum d'Internet, assignant un límit de dades mensuals a cada connexió, o cobrar per l'excés de consum, en el cas Internet podría convertir-se en un privilegi de les persones amb més capacitat adquisitiva. Dels rics, vaja...
Però hi ha una altra alarma encara més urgent. Els cables de fibra òptica pels quals circula la informació fins a les cases i les empreses estan començant a omplir-se. Cada vegada es requereixen més dades a més velocitat, i aquests valors tenen un límit. Segons Andrew Lord, expert de l'operadora BT, els cables de fibra òptica arribaran seva màxima capacitat en l'any 2023. A partir de llavors, per mantenir la demanda obria afegir més cables addicionals a cada connexió, però això obligaria a modificar tota la infraestructura d'Internet, i els usuaris hauria de pagar el cost extra d'usar més d'un cable, el que comportaria un augment en les tarifes d'Internet d'almenys el 25 o el 30%. Per si fos poc, el consum d'energia es duplicaria, accelerant el col·lapse energètic del que parlàva al començament de l'escrit.
Comparteix:  

Comentaris

  1. Tranquil....FRANCESC, tranquil...al 2023 i seré a Montjuïc, jajajaja, conexió aerea amb el Santisim ¡¡¡ jajajajaja

    ResponElimina
  2. No siguis pesimista, si el 2023 es a caure, falten 5 anyets de res, ens queden encara uns quants esmorzars pendents.

    ResponElimina
  3. Grrr, recorda alló del "efecte 2.000".

    Anaven a caure avions del cel, les ciutats es paralitzaven, i tots tornavem al neolític. I al final, res.

    El desenvolupament de tecnologia sempre està per davant de les capacitats d'avui. En cinc anys, les cèl·lules òptiques de transmissió de dades, hauran doblat o triplicat a les actuals.

    No pasa res, l´apocalipsis ens el portara el Torra, no la caiguda de las xarxas

    ResponElimina
  4. A la Farinera on treballava hi va haver l'efecte dos mil, per uns petits chips d'una giny made in germany, per cert.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Dons las empresas informáticas portaven tres o quatre anys cridant l'atenció i fer el canvi de memorias RAM curtas amb prou temps, o sigui que la "teutona" vivía en una altre món.

      Elimina
  5. ja, amb això es demostra que els alemanys tambè la caguen. Lamento no recordar el nom del fabricant alemany pero era d'aquests importants i coneguts.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada