"Skynet és un ens amb intel·ligència artificial que dirigeix ​​un exèrcit de robots i màquines que s'alcen contra els humans. Això passa en el món de la ficció descrit en la saga de pel·lícules de Terminator que va inaugurar el director James Cameron el 1984." - lavanguardia.com

En l'actualitat: "Podria arribar un moment en què els sistemes d'armes autònomes letals s'autodeterminessin. Com passa amb Frankenstein, la criatura acaba rebel·lant-se contra el seu creador i contra la comunitat". Són paraules pronunciades per la professora de Dret Administratiu Roser Martínez Quirante, coautora juntament amb el professor Joaquín Rodríguez Álvarez, del llibre Intel·ligència artificial i armes autònomes letals acabat de publicar.
Per tothom s'estén actualment la por que els artefactes d'ús militar puguin aviat prendre les seves pròpies decisions sense el més mínim control de l'home a l'hora de triar i abatre objectius humans.

I no només això, sinó que mitjançant procediments d'aprenentatge artificial puguin assolir un estadi en què siguin capaços de tornar a avaluar els seus objectius emancipant completament del control dels qui els van crear i van programar. Avui sembla complir-se el vaticini que en una ostentació profètica va plasmar el cineasta Stanley Kubrick en la seva obra 2001: Una odissea de l'espai, en què un ordinador, HAL 9000, decideix atacar a la tripulació de la nau espacial en la qual va instal·lar per evitar que el desconnectin.
Davant la creixent discussió internacional, el passat 25 de setembre, el secretari general de l'ONU, António Guterres, va declarar davant l'Assemblea General: "Diguem-ho com és. La perspectiva de màquines amb el criteri i el poder per posar fi a vides humanes és moralment repugnant". Va llançar la veu d'alarma sobre uns avenços tecnològics que molts especialistes consideren potencialment més perillosos que la tecnologia nuclear i que de la mateixa manera podria destruir la raça humana si els sistemes armats se sortissin de control o caiguessin en males mans. "Els robots assassins són un gran perill" i no contribueixen, a criteri de Guterres, a "garantir la pau i la seguretat".

De fet, aquests robots ja seràn assassins, per això han estat programats, i no deixa de ser curiós que el secretari general de l'Onu es preocupi tant dels presumptes robots assassins i en canvi no contempli els soldats assassins, ni els drons assassins, ni els míssils assassins, ni els avions assassins, les bombes assassines, els tancs assassins o els Estats assassins.... No cal que esperin a la revolta dels robots, d'assassins n'anem sobrats i són un perill real.