Sembla complex, però és molt fàcil, ho dic seriosament, si no hi hagués diners en circulació no tindrien raó de ser els robatoris, no existiria l'economia submergida i els autònoms cotitzarien per als seus ingressos totals. Només cal la voluntad ferma de fer-ho.
Fixem-nos que amb diners, la majoria de la gent paga només menudeses: l'esmorzar, el cafè, el tabac, el pa, el diari, però la gran majoria de pagaments es fan ja amb targeta o el mòbil, caldria doncs només estirar una miqueta més i seria Molt fàcil suprimir definitivament els diners físics, però ai las! I el "diner negre", aquests bitllets de 500€ anomenats també "Bin Laden" per la seva dificultat en veure'ls. Aquests que donen feina a immigrants sense papers i els hi paguen poc i en diner negre. Els sobresous de moltes empreses. Aquells nyaps que et fan a casa "sense IVA". Aquell pis o caseta adossada que s'escriptura per un import inferior al que s'abona, aprofitant que el notari se'n va a prendre un cafè. etc, etc...
Però no es pren la decisió, possiblement no pels petits defraudadors que he esmentat, sinó pel gran Capital, el que té la majoria dels seus diners en paradisos fiscals, un altre assumpte que seria fàcil de resoldre, si hi hagués realment ganes de fer-ho, a més aquests diners es podrien incautar i l'Estat encara faria un bon negoci. Però que ningú es preocupi, que això no succeirà, qui mana, mana, ja ho veu vist amb l''on vaig dir dic volia dir Dídac' del Tribunal Suprem amb el tema de les hipoteques, segur que més d'un dels seus membres l'endemà de la decisió es varen trobar un cap de cavall al portal de casa seva. Més que el Suprem, semblen les Supremes, de Móstoles.