{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

L'ÚNICA FUNCIÓ DE L'AMOR


Si les vetllades dominicals, fossin prolongades durant mesos, que s'en faria de la humanitat emancipada de la suor, lliure del pes de la primera maledicció? L'experiència valdria la pena. És més que probable que el crim arribés a ser l'única diversió, que la disbauxa semblés candor, l'udol melodía i la mofa tendresa. La sensació de la immensitat del temps faria de cada segon un intolerable suplici, un escamot d'execució capital. En els cors més plens de poesia s'instal·laria un canibalisme estragat i una tristesa de hiena; els patíbuls i els botxins esllanguirien; les esglésies i els bordells esclatarien de sospirs. L'univers transformat en tarda de diumenge... és la definició del tedi i la fi de l'univers ...
Retireu la maledicció suspesa sobre la Història i aquesta desapareix immediatament, el mateix que l'existència, en les vacances absoluta, descobreix la seva ficció. El treball construït en el no res forja i consolida els mites; embriaguesa elemental, excita i conrea la creença en la «realitat», però la contemplació de la pura existència, contemplació independent de gestos i d'objectes, no assimila més que el que no és ...
Els desocupats capten més coses i són més profunds que els enfeinats: cap empresa limita el seu horitzó; nascuts en un etern diumenge, miren i miren mirar. La mandra és un escepticisme fisiològic, el dubte de la carn. En un món farcit d'ociositat, serien els únics a no fer-se assassins. Però no formen part de la humanitat i, ja que la suor no és el seu fort, viuen sense patir les conseqüències de la Vida i del Pecat. No fent el bé ni el mal, menyspreen -espectadores de l'epilèpsia humana- les setmanes del temps, els esforços que asfixien la consciència. Què haurien de témer d'una prolongació il·limitada de certes tardes, sinó el pesar d'haver sostingut evidències grollerament elementals? Llavors, l'exasperació en la veritat podria induir-los a imitar els altres i a complaure'ns en la temptació envilidora de les tasques. Tal és el perill que amenaça la mandra, supervivència miraculosa del paradís.
(L'única funció de l'amor és ajudar-nos a suportar les vetllades dominicals, cruels i incommensurables, que ens fereixen per a la resta de la setmana i per a l'eternitat. Sense la seducció de l'espasme ancestral, ens farien falta mil ulls per plors ocults, o, si no, ungles per mossegar, ungles quilomètriques ... Com matar d'una altra manera aquest temps que ja no transcorre? En aquests diumenges interminables, el dolor de ser es manifesta plenament. A vegades un arriba a oblidar-se en alguna cosa, però com oblidar-se del món mateix? Aquesta impossibilitat és la definició del dolor. El que estigui afectat per ell no es curarà mai, tot i que l'univers canviés completament. Només el seu cor hauria de canviar, però és inmodificable; també per a ell, existir no té més que un sentit: capbussar-se en el patiment, fins que l'exercici d'una quotidiana nirvanització l'elevi a la percepció de la irrealitat...) -

EMIL MICHEL Cioran
Breviari de podridura


Publica un comentari a l'entrada

13 Comentaris

  1. No se tito, no se...pero una velada dominical con el ejemplar de la foto que nos has puesto, si, esa que se ha olvidado la ropa interior y está sacando el pajarito de la jaula...¡ vale¡, sin doble intención...no se que decir..

    ResponElimina
  2. Siempre me ha intrigado esos epitafios,"aquí descansa Fulanito...",sobre una tumba ;aquella frase,descanse en paz.
    El "polvo",del domingo por la tarde,cuando te entra la penuria,prolongado el resto de los días es el peor de los castigos,hay que llenar el vacío con contenidos.No se puede descansar,no es el cielo el descanso eterno.
    ¿No te deprime este tipo de lectura?.Me recuerda el Existencialismo de mi juventud.Por estas cosas he dejado de leer.




    ResponElimina
    Respostes
    1. No, precisamente és el único tipo de lectura que por realista no me deprime, me deprimen más muchos pseudo filósofos de pacotilla.

      Elimina
  3. Con la compañía de la señora rubia de la foto, dudo mucho que ningún varón pueda sentir
    nada parecido a la depresión un domingo por la tarde.

    Además, la programación de la TV. acostumbra a ser una porqueria a esas horas, así que mejor una clase practica de exploración cutánea del prójimo/prójima.

    Hazte un favor, quema la bibliografia de Ciorán que tienes por casa, junto con el "Sentimiento Trágico de la Vida" de Unamuno, eso no es sano para nadie.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Millor cremar la tele, no hi res més sa que llegir Cioran, l'anti filòsof, afortunadament, car està demostrar que la filosofía a l'ùs no serveix per a res, si és que mai ha servit per algun a cosa a banda d'informar-nos de les nostres negligencies, sense aportar cap solució.

      Elimina
    2. i ves en compte amb 'la rubia' que em xivo a l'estupenda.

      Elimina
    3. Res, aquestas cosas están suspesas fins a nova ordre, que encara no s´ha fixat del tot el meluc, i amb la feina que els hi donat als cirugians....

      Sembla que s´em fara llarg.....

      Elimina
    4. CALMA i a recuperar-se, tot arribarà, la salut és el primer.

      Elimina
  4. JO hi veig una mare, el sentit de la vida, recorda que el nu mai és impúdic, ho és la roba que el cobreix.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Si tens raó. El que passa es que el nostre mécanisme de reproducció ,el mecanisme de la maternitat s'engega amb el desig, i li hem trobat el el costat lúdic-festiu a això de la perpetuació de l'espècie, al contrari de la majoria de les espècies animals, excepte els conills.

      Elimina
    2. ...I LES GALLINES I ELS LLEONS. El que hem fet es sublimar un simple acte de reproducció de l'espècie.

      Elimina
  5. Algo espesa la tarde, de acuerdo. Pero, ¡cuidado! No hay que subestimar a las hienas. Comen carroña, copulan gloriosamente una vez al año y siempre se carcajean.

    ResponElimina
  6. ¿copulan una vez al año?, vaya, como la mayoria de los hombres que se carcajean.

    ResponElimina