El Tribunal Europeu de Drets Humans ha anunciat aquest dimarts la seva sentència sobre el recurs presentat per Arnaldo Otegi i quatre dirigents de l'esquerra abertzale per la suposada "parcialitat" d'una magistrada del tribunal que els va condemnar per intentar reconstruir la il·legalitzada Batasuna. I ha dictaminat que Otegi i els altres quatre condemnats no van tenir un judici just, i ha condemnat Espanya per no atendre la recusació per parcialitat que van presentar Arnaldo Otegi i quatre dirigents de l'esquerra abertzale a 2011 contra la jutgessa de l'Audiència Nacional Ángela Murillo.

En la sentència, el tribunal ha conclòs que "el recel dels demandants (cap Murillo) podia considerar objectivament justificat", tenint en compte que dos mesos abans el Tribunal Suprem havia acceptat la recusació en un altre cas, anul·lat el judici i ordenat que es repetís.
@ArnaldoOtegi
 Van mentir, van construir una acusació falsa, ens van empresonar, complim la condemna ... Ens van empresonar per construir una estratègia pacífica.Hoy la seva gran mentida queda al descobert. La nostra somriure és més àmplia i Espanya queda retratada com el que és: un Estat antidemocràtic

Qualsevol que tingués dos dits de cervell i s'hi fixés una mica era conscient que a Otegi el van condemnar simplement per collons o per ovaris en el cas de la Jutgessa parlaxina que el va jutjar i condemnar injustament, com ja vaig denunciar al seu dia, però a ells això els és igual, l'objectiu perseguit es va aconseguir, desactivar a Otegi, com es va fer en el seu dia amb Ekungaria o Atutxa, absolts posteriorment, tardanament, com succeirà amb els sobiranistes catalans empresonats, els hi és igual, de fet no els interessa si són culpables o no, el que els interessa a part de escarmentar-los, d'humiliar-los, és com en el cas d'Arnaldo Otegi, desactivar-los, i de moment, gairebé ho ha aconseguit.
No podem esperar molt de la pantomima de judici que perpetraran en breu, la sentència està ja escrita i sinó al temps. Al cap i a la fi, la Justícia espanyola està tan desacreditada, tan per terra en la seva ignomínia, que els hi és igual, l'objectiu a aconseguir, la desactivació dels secessionistes, colpistes, bolivarians, és l'únic que els importa, i com va dir en el seu dia Rubalcaba, estan disposats a pagar qualsevol preu.