Després de les eleccions d'ahir i en plena ressaca post electoral, tots els partits diran que han guanyat, cadascun a la seva manera, encara que el que queda clar és que qui més vots ha aconseguit ha perdut i qui menys ha guanyat, i els ciutadans andalusos han perdut.
Amb una participació del 46,5% només hi ha alguna cosa a fer: donar gràcies a algún déu que el que estigui davant de la nova democràcia sigui només Santiago Abascal, i no un Salvini, un Le Pen, Trump o Bolsonaro, Perquè s'hagués convertit en l'emperador d'Andalusia entrant a Sevilla muntat en el seu cavall. Desafortunadament a Andalusia s'ha produït el que ja va succeir abans a França, Itàlia, Polònia, Hongria, EUA o el Brasil. La gent està tremendament desmotivada de la política a l'ús i s'ha cansat, i aquesta deriva permet a alguns individus entrar en l'escenari polític, com de costum aquí anem sempre tard, peró finalment ja ens hem homologat amb la resta de països Europeus.
Els 36 anys de govern socialista, el cas dels ERES, han passat en aquestes eleccions com a segon plat, ja sabem que en aquest país la corrupció no es penalitza massa. L'efecte rebot del Procés, omnipresent en tota la campanya, han estat en gran part la causa del desastre de Susana Díaz, els assessors per cert s'han lluït. Si Mariano Rajoy va tenir la culpa del creixement de l'independentisme, aquest ha incentivat la reacció de la ultradreta, i la conseqüència és un cop més, més desigualtat, més pobresa, més feixistes i més xenofòbia, masclisme i violència. I és només el principi, esperem que de moment Pedro Sánchez no avanci les eleccions, no seria el més adequat i esperem també que VOX tingui dificultats en trobar gent per ocupar els càrrecs polítics d'aquests 12 diputats que ni ells mateixos s'esperaven. VOX és un partit els dirigents del qual caben en un taxi, i encara que tingui molt finançament extern i tota la simpatia d'Aznar no té estructura de partit gran, i crear-la no és fàcil.
Aquí del que es tracta, és d'aturar l'ofensiva global de l'extrema dreta atiada per Steve Bannon i els seus; és una operació d'assetjament i enderrocament del bipartidisme en tota regla que cal aturar si o si, ens va la supervivència de les poques llibertats de les que encara gaudim, i sembla que hi ha molts andalusos que no ho han entès. Una vegada més el poble sobirà s'ha equivocat a l'hora de votar.