{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

ON ÉS LA DIFERÈNCIA?


Quan era menut, devia tenir sis o set anys, amb el pare i la mare vàrem anar fins a Puigcerdà, ho férem amb la moto amb sidecar que tenia el pare, una Rieju com la de la foto, abans havia tingut una MAF amb la que gairebé mai aconseguíem arribar enlloc, ates tenia moltes avaries, i una ALEU que l'eslògan que havia fet el pare era: 'Si vols anar a peu, comprat una Aleu', perquè també s'avariava molt.
Com deia en començar, em varen dur a Puigcerdà i el pare després de travessar el pont just arribar a la Duana em va ensenyar França, i fins i tot vàrem entrar a Bourg Madame. I clar, vaig quedar molt decebut, jo pensava que França com era un altre país era diferent del meu, però era tot igual que a Catalunya, les muntanyes, les cases, els carrers, tot, l'únic que els rètols de les botigues i els carrers eren en francès.
Amb aixó del canvi d'any em passa el mateix, la diferència entre un any i l'altre és que no hi ha diferència, no veig cap diferència entre l'últim dia de l'any vell i el primer de l'any nou, tot és igual, somort igual, avorridament igual. No se pas que celebrem doncs, potser només que estem avorrits pero vius. Cada matí, quan em desperto una altra, sento que és per a mi un any nou, o un dia nou. Per aquest motiu detesto cordialment aquests any-nous que converteixen la vida i l'esperit humà en un assumpte comercial amb els seus consums i el seu balanç i previsió de despeses i ingressos de la vella i nova gestió. Aquests balanços fan perdre el sentit de continuïtat de la vida i s'acaba creient que de veritat entre un any i un altre hi ha una solució de continuïtat i que comença una nova història, i es fan bons propòsits i es lamenten els despropòsits, etc., etc. Potser per aixó no se m'ha ocorregut mai fer propòsits de res, com deixar de fumar, beure, fer règim, anar al gimnàs, etc etc, em sembla una bajanada fer-ho el primer dia de l'any o l'últim de l'anterior, a banda que tots aquests proposits de deixar de...o anar a... gairebé mai es compleixen. 
Avui m'he llevat com cada dia a la mateixa hora, esmorzaré a la mateixa hora i aniré a caminar una estona com cada dia, perquè la vida, l'any, comença de nou cada dia en despertar i aixó si que és o hauria de ser motiu de joia, pel sol fet d'estar vius, o d'haver sobreviscut un dia més.


Bon any 2019!

Publica un comentari a l'entrada

21 Comentaris

  1. Jo tinc molta més sensació de canvi pel setembre, quan acaba l'estiu i comencen les escoles i els cursos i cursets, la veritat. És clar que la meva feina ja feia que fos així. En tot cas, em faré pesadeta BON ANY. I sí, cada dia té el seu propi valor, encara més quan et fas grandeta.

    ResponElimina
  2. BON ANY Júlia. En certa manera la feina et condiciona, pero ara no en tenim de feina i tots els dies són iguals, encara que els diumenges a la tarda continuen sent els diumenges a la tarda i els dilluns al mati els dilluns al matí. Posats a haver d'escollir, triaria com a canvi d'any quan comencen a florir els ametllers a finals d'aquest més de gener.

    ResponElimina
  3. Encara que no facis diferències, insistirem en el Bon Any!

    ResponElimina
  4. Este año es el veinte diecinueve,de transición y de enfriamiento de la economía,otra vez,dejará paso al veinte veinte,bonito,redondo,deseado.
    Como siempre,me he levantado con resaca,de la comida y bebida de fin de año,pero había que celebrarlo,porque he llegado hasta aquí, en esa carrera por ver años pasar y a los pequeños crecer.Me apunto a este,sin dudarlo y ya estoy pensando en planes.me miro por dentro y por fuera,hay muchas cosas que hacer,ya haré balance,pero es hora de comenzar nuevo ciclo.
    Que tengáis buen amor en este año,que no amoríos,aunque sea un año de transición 2019

    ResponElimina
  5. Buen año...bandarra...
    bandarra.....................
    Buen año, y que tu y yo, diferencias mediantes, y que las existan, nos podamos ver con el mismo entusiasmo y cariño de siempre.
    Un besote

    ResponElimina
  6. Uy Car res, este 2019 tiene un tufillo de conflictivo de cagatilorito, con unas cuantas elecciones por medio, el juicio a los pardillos, no se, no se. Dicen que un pesimista es un optimista bien informado, y mis informes para este 2019 poco de bueno auguran, aunque vaya usted a saber como acaba la cosa dentro de 364 días. Ya lo decía el filósofo Makinavaja: sorpresas te da la vida.

    ResponElimina
  7. Miquel: Buon anno nuovo il tuo amico giorgio papardelle ti augura, che gestisce la strada per Bellaterra, passando per Bruxelles.

    Salute i força.... Itàlia.

    ResponElimina
  8. Agggg maaaaaaaaaa viva il Berlusconii...i il nostro amichi Piqué.... Andiamo piu alegre del suo compartimento di la testa dil Andorra ¡¡¡¡
    salutte

    ResponElimina
  9. ¿En qué momento se fastidió el mundo? ¿Por qué, año tras año, vamos cuesta abajo? Si es verdad que hay un límite de lucidez, desearía poder rozarlo algún día. Ojalá que los dioses paganos me ayuden a lograrlo.

    ResponElimina
  10. L'Equador és una línia traçada en els mapes, però que mai veurem marcada a les terres o en els oceans. Senyals, marques, fites que assenyalen alguna cosa però que son irreals.

    Un dia succeeix a l'altre, i a aquest li succeirà un altre mes. I nosaltres ens entestem a marcar-los, assenyalar-los i classificar-los. I són això, un dia com qualsevol altre.

    Visquem el dia, i deixem-nos de marques, senyals i classificacions. És un dia mes, i celebrem el goig de viure. Sencillament

    Bon any, bon dia, i bon profit amb els canalons.

    ResponElimina
  11. Chiloé, yo diria que empezó a fastidiarse la cosa allá por el pleistoceno, pero a pesar de ello, año tras año avanzamos.

    ResponElimina
  12. No, canalons no! vedella amb bolets que va sobrar de Nadal, i poca, que el sobreixidor està a vessar.

    BON ANY!

    ResponElimina
  13. Canelones, buf! ni de coña, un platito de arroz con su ajo y su hojita de laurel és lo que hay que ponerse en la boca.

    BUEN PROVECHO.

    ResponElimina
  14. A propósito del arroz, te paso este antiguo proverbio del bushido:  Es posible soportar el arroz y el té fríos, pero la mirada y las palabras frías son insoportables.

    ResponElimina
  15. Bé, una mica diferent sí que és... Bon any nou!

    ResponElimina
  16. Amic Puigcarbó, deixo de banda els arguments i et desitjo que tinguis un 2019 molt feliç i ple de salut.
    Francesc Cornadó

    ResponElimina
  17. igualment Salvador y Francesc, bon any nou

    ResponElimina
  18. Cualquier disculpa es buena para una fiesta...

    Viva Paraguay

    ResponElimina