El titular del Jutjat d’Instrucció número 22 de Barcelona, Juan Emilio Vilá Mayo, ha arxivat les 17 querelles presentades contra els Mossos d’Esquadra, que es van acumular en una única causa, arran de la documentació interceptada per la Policia Nacional a la incineradora de Sant Adrià de Besòs el 26 d’octubre del 2017, la vigília de la declaració d’independència de Catalunya. El magistrat conclou que no va existir espionatge il·legal, malgrat que la policia catalana va recopilar dades sobre organitzacions constitucionalistes –com Societat Civil Catalana–, periodistes, detectius, sindicalistes del mateix cos i de l’advocat José Maria Fuster Fabra. 
En la seva interlocutòria, recorreguda pels afectats, el jutge afirma que tota la informació requisada als Mossos a la incineradora "s’ha obtingut amb mitjans legals" i que "no existeix cap intromissió en cap fitxer secret, no s’ha intervingut cap telèfon, no s’ha interceptat correspondència ni entrat a cap domicili".
El jutge considera que les investigacions que van dur a terme els Mossos "en un moment d’especial vulnerabilitat" –amb referència a l’1-O– respecte de persones amb motiu de "la seva significació sociopolítica" es van fer per comprovar si podien convertir-se en "autors o partícips en incidents amb afectació a l’ordre públic o esdevenir víctimes d’aquests incidents"... llegir l'article 

Recordareu el cas de Jordi Cañas, que va deixar Ciutadans per una acusació de frau fiscal de la que va ser absolt dos anys després, y com passa sempre, mentre que va còrrer molta tinta en ser acusat, pocs mitjans i amb lletra petita van publicar la seva absolució. 
En el cas dels mossos ja veig que passa el mateix, se'ls va acusar de voler destruir documents comprometedors d'espiar ciutadans i partits polítics, de internevir en el control de l'1-O, de pretendre destruir l'avís de la CIA dels atemptats a BCN i més coses, i tot era fals, aspecte que ja vaig dir al seu moment que em generava molts dubtes, com s'ha acabat demostrant; i és que quan apareix una noticia com aquesta es dona de manera escalonada. Durant dies i dies van apareixent documents, informacions, totes sesgades i presumptasment certes, mentre que quan es desmunta tota la conspiració, aquest desmentit dura dos o tres dies, i el mal ja està fet, l'objectiu s'ha assolit, i amb ell, al desprestigi en aquest cas dels mossos d'esquadra, hi han contribuït periodistes i polítics que espero almenys reconeguin que es van equivocar o els va interessar equivocar-se, encara que no crec ho facin o si de cas ho faran amb la boca petita, començant Per Albert Rivera, Inés Arrimadaso  els del PSc, pero no crec ho facin. Ah! i emmig d'aquest desori tenima la imatge del  Major Trapero amb qui s'estan acarnissant i espero que algun dia es faci justicia amb ell.