El dia 5 de gener de 2016, vaig publicar aquest escrit, on Xavier Monge de la CUP destapaba el frau del procés i anticipava com acabaria tres anys més tard. El més controvertit és el concepte: mandat del poble, que es en nom d'aquest suposat mandat que s'ha fet tot el procés, el 6/7 de setembre, l'1 d'Octubre, i el 21 d'octubre, i aquest mandat encara ningú ha reconegut que no és tal, que és un mandat inexistent.

"Com acabarà el procés? Respondré com ho vaig fer el juliol del 2014 a Mònica Terribas a El matí de Catalunya Ràdio: “Com la comèdia de Falset, que havia de començar a les vuit i va acabar a les set”, és a dir, com el rosari de l’aurora. Coincideixo amb el diagnòstic d’un militant de la CUP, Xavier Monge, que abans de despenjar-se de Twitter va escriure: “Aniria sent hora de posar sobre la taula la pura realitat: el procés és el major frau de la política catalana”, “Un mandat inexistent, un full de ruta en blanc, una legislatura morta, i ­encara parlem d’investir el major cadàver polític del moment. Bravo”.

Aquest text és un spoiler de l'escrit de Rafael Jorba a la Vanguardia, m'ha agradat això de la comedia de Falset. L'escrit de Jorba però, va més enllà de l'anècdota quan diu que el problema no és la CUP, si el voleu llegir sencer: AQUÍ./7