A part de la crítica dels Mossos, l'agent R77175H, responsable de l'operatiu de la Guàrdia Civil que va intervenir més de nou milions de paperetes i sobres electorals en una nau a Bigues i Riells, ha explicat a primera hora que el cos va veure l'actual president de la Generalitat, Quim Torra, entrant i sortint de l'espai en tasques de vigilància prèvia. A preguntes de la Fiscalia, ha relatat amb detall com es va produir l'escorcoll el 20 de setembre i ha explicat que després de fer seguiments a l'aleshores director general de Patrimoni, Francesc Sutries, i càrrecs del departament d'Economia van concloure que en aquella nau s'hi podia amagar material electoral. En una de les visites als exteriors de l'espai, en dies previs al 20-S, hi van veure Torra.
No deixa de ser curiòs que el setembre de 2017, un brigada de la Guàrdia Civil fos capaç de reconèixer a Quim Torra, en una época en que nomès el coneixien a casa seva i amb prou feines. És ben bé el tinglado de la antigua farsa, les declaracions dels Guàrdies Civils, i Marchena narinan narinan, nomès els hi falta la trompeta i el barret de paper de diari. 
Alguna vegada habia reflexionat en el sentit que potser la història s'hauria de escriure al revés, partir del present i anar seguint enrere, tot tindría més sentit, i això és el que s'evidencia de com la Fiscalia (pressumptament) a ensinistrat als testimonis de la Guàrdia Cvil, perquè construeixen el relat d'ara cap enrere, a fi i efecte que quadri amb el relat del Jutge Llarena, només així s'entén que un Guardia Civil recordi haver vist a Carme Forcadell o no hi era, i a més ho recordi ara, i que el Brigada R77175H fos capaç de reconèixer a Quim Torra el setembre de 2017. Si aixó és un Estat de dret que vingui Lerroux hi ho vegi.