Hi ha noticies que per sorprenents tenen cabuda a més d'un lloc; aquesta que vaig publicar a Collonades, pot encabir-se aquí, atès es tracta de quelcom més que una Collonada. Que a Polònia tanquin als seguidors contraris en una gàbia durant un partit de fútbol és, si més no preocupant, segurament perquè en la mirada d'aquests aficionats hi deu haver odi. De fet, al Parlament de Catalunya i a l'Espanyol tambè ho podrien fer amb els parlamentaris més hooligans, com Hernando, Carrizosa, Rufián o la Inés dels cartellets, de qui ja he oblidat el seu somriure cínic i pocasolta. Els hi escauria estar engarjolats i la resta de parlamentaris ho agraïrien.

Un partit de futbol entre dos equips de la tercera divisió de Polònia va rebre molta atenció internacional la setmana passada, no per la qualitat del futbol mostrada pels jugadors, sinó per les terribles condicions en què els fans de l'equip visitant van tenir a veure el joc . Les impactants fotos mostren al grup de simpatitzants en una gran gàbia de metall, que alguns mitjans van descriure com un zoològic humà.
La setmana passada, al voltant de 100 seguidors del Hutnik Krakow van acompanyar al seu equip en un partit visitant contra el Spartakus Daleszyce, a la tercera divisió de futbol de Polònia, i es van trobar tancats en una gran gàbia de metall durant els 90 minuts del joc. D'acord amb les regles poloneses, els partidaris de l'equip visitant han de mantenir separats dels fans de l'equip local, però generalment acaben en un sector aïllat de l'estadi, o en una àrea de seients dividida per una tanca alta, per evitar la violència. No obstant això, Spartakus Daleszyce, és un de diversos equips polonesos que han optat per mantenir els seguidors allunyats en gàbies de metall. La polèmica estructura ha existit durant anys, però només recentment va atreure l'atenció dels mitjans, després que les fotos publicades en un popular lloc web de futbol polonès es tornessin virals en línia.
Les fotos van ser recollides per nombrosos mitjans d'esports a Europa, i mostren als ardents seguidors de Hutnik lluitant per seguir l'acció en el camp des de darrere de les gruixudes barres de metall, amb alguns pujant a l'estructura per obtenir una millor vista. Una foto també mostra als jugadors de Hutnik apropant-se a la gàbia per estrènyer les mans dels seus seguidors a través de les barres de metall, i celebrar la seva victòria 1-0 sobre Spartakus.
Inspirat per la indignació expressada en línia, Artur Trębacz, president de Hutnik Krakow, va enviar una carta al Comitè de Seguretat de l'Associació Polonesa de Futbol, ​​denunciant la manera com Spartakus Daleszyce va tractar als partidaris del seu equip, i va comparar la gàbia amb un zoològic per a animals salvatges.
"Els fans es van mantenir en una petita gàbia feta de gruixudes barres que recorden a les gàbies per a animals salvatges en el zoològic", va escriure Trębacz. "Entenem que les consideracions de seguretat són molt importants, però no poden arribar a aquests extrems, perquè tals" construccions "certament no condueixen a la civilització de la comunitat de l'estadi".
Els representants de l'equip contrari van respondre ràpidament, dient que han estat jugant a la tercera divisió durant molt de temps, i que fins ara cap equip visitant s'havia queixat de la gàbia.
"No som l'únic club que té una solució d'aquest tipus per als visitants, val la pena esmentar-ho aquí, per exemple, sectors similars a ciutats com Turek, Opoczno o Łowicz", van dir els funcionaris de Spartacus Daleszyce. "El sector per als seguidors dels equips visitants es va construir d'acord amb les recomanacions i els requisits de la Policia i el Comitè de Seguretat de l'Associació Polonesa de Futbol. Ens ocupem de visitar els fans de l'equip el millor que podem, brindant-los accés al bany i un equip addicional de paramèdics. De vegades els donem unes quantes ampolles d'aigua i, si així ho sol·liciten, fins i tot oferim entrepans "..