LO PITJOR ANÍS DEL MÓNT


Fa temps i a ran de la lectura de "Salvatge Oest" d'en Vidal  Vidal vaig descobrir l'anís infernal "lo pitjor del món", que tenia una peculiar manera de publicitar-se como podreu llegir, i dit aixó, anem a la cosa etílica:
Cierto francés tuvo el proyecto
de correr todo el país
hasta encontrar un anís
que le produjera efecto.
Cuando ¡oh, placer sin igual!
de Lérida en la estación
leyó un gran cartelón;
Lamolla anís sin rival.
Baja del tren enseguida.
Beve un trago, dos y tres.
Y allí vive aún el francés
pasando a tragos la vida.
Lamolla era el més important dels fabricants d'anís i altres espirituosos de Lleida segons explica Vidal Vidal, però de qui vull parlar a ran del comentari d'ahir és de l'anís infernal "Lo pitjor del món".
Aques anís el produïa en un antic molí d'oli del Barri de la Bordeta Miquel Serra, i l'oferia en dues varietats, sec i dolç, perfumat amb comí i matafaluga, aquest anís fregava els 40 graus, i no a l'ombra precisament. Miquel Serra comercalitzava el seu anis a varios països de sudamèrica i posteriorment a Europa.
A l'anís li va dir Infernal i sempre es va distingir per una publicitat del seu producte gens comuna, de caire negatiu.
La seva divisa era EL PITJOR DEL MÓN, en català i castellà, tot i que en un anunci a un diari Carlista de 1913, apareix com "LO PITJOR DEL MÓNT".
En un requadre de l'any 1905 el semanari humoristích amb ninots, que es deia Lo gat de Famades, es vanta de ser Lo anís més dolent i de propietats més nocives per l'organisme, i adverteix "no'l probeu". Un altre anti argument de venda que sortía a la revista Lleida, deia: No és tònic, ni digestiu, ni reconstituyent. No està premiat en cap exposició. I un altre dels seus temes preferits en aquesta línia d'anti publicitat era: Cada día és més dolent.



SALVATGE OEST - VIVAL VIDAL - Ed.Planeta



Comparteix:  

Comentaris

  1. Publicitat ben original!!!

    ResponElimina
  2. Si usaba la matalauva para la destilación,para añadir al alcohol base de uva,el toque del anisol(metilbenceno),desde luego era de baja calidad,pero bueno podía resultar "peleón ",no mentían.Los aguardientes del sur y los gallegos,siempre fueron mejores,sobretodo si son de doble destilación.

    ResponElimina
    Respostes
    1. uy, de eso de destilar ni idea, yo el anís sólo lo tengo para el carajillo.

      Elimina
  3. Ni desdice , ni es en broma,
    pues pa infernal mi mujer,
    que no bebiendo de él
    en segundos pone en coma.

    Al primer trago estremece.
    Al segundo , boca abajo;
    si te quedas cabizbajo
    te jode bien...y te cuece.


    Eso si que es un anís,
    y es mierda para el que quede,
    porque de cojones puede

    Queda todo flor de Lis,
    muy bonito y en un plis,
    pero el anís...te lo bebes.

    Anda y supéramelo

    ResponElimina
  4. ha nasido una estrella de la poesia. Cagatilorito

    ResponElimina
  5. Yo tengo una placa metálica, original de dicho anís, cuyo protagonista es el diablo.

    ResponElimina
  6. es una reliquia, una antigüedad, igual vale pasta y todo...

    ResponElimina
  7. Hoy se lo quitarían de las manos los buscadores de nuevas sensaciones.

    ResponElimina

Publica un comentari a l'entrada