Encara que sembli cosa de ciència ficció o d'un futur encara per arribar, hi ha països com Bèlgica o Suècia que ja compten amb persones amb xips incorporats en el seu cos. Aquesta pràctica, habitual en mascotes com els gossos, s'usa en aquests països amb diferents motius. D'una banda, al país belga la companyia de màrqueting digital NewFusion va posar en marxa aquest sistema en alguns dels seus empleats. Es tracta d'un microxip que té la mesura d'un gra d'arròs i s'implanta a poca profunditat entre els dits polze i índex. D'aquesta manera, els treballadors que porten el xip s'identifiquen per entrar a l'empresa mitjançant aquest nou sistema. Només el fan servir per accedir a llocs exclusius i no per monitoritzar els moviments dels individus, de moment, tot arribarà.
No obstant això, aquest ús de xips en éssers humans s'ha fet extremadament popular a Suècia, on més de 3.000 persones porten un incorporat. En aquest país nòrdic, els usuaris d'aquest futurista sistema el fan servir per a pràcticament tot: des d'anar al gimnàs fins agafar un tren.
Malgrat que inserir el diminut estri pot ser dolorós, el que veritablement preocupa d'aquest ús és la possibilitat que les dades de cadascun quedin al descobert. Però això no sembla ser un mal de cap en territori suec, on hi ha una gran passió pels avenços tecnològics i molt poc por a la violació de la informació personal.
Ben Libberton, microbiòleg de la companyia sueca de radiologia Max IV Laboratory, adverteix de les conseqüències que poden tenir aquests implants, ja que poden generar "infeccions i reaccions del sistema immunitari". Així mateix, Libberton posa el focus en l'ús de la informació personal de cada un: "el risc més important fa a les dades: en aquest moment, les dades recollides i compartits pels implants no són molt nombrosos però això augmentarà, probablement".
"Si un dia un implant pot detectar un problema mèdic a la persona que el porta, ¿qui serà avisat i quan? És que les companyies d'assegurances obtindran informació sobre la nostra salut?", Es planteja l'investigador, que afirma que "com més dades hi hagi en un sol lloc, com seria el cas d'un implant, més gran és el risc que aquest sigui utilitzat en contra nostre ".
Però tot això no impedeix que la nova tecnologia tingui èxit a Suècia. Segons els promotors d'aquests xips, que asseguren que és totalment passiu i segur, allà "la gent no té por de la tecnologia i diria que hi ha menys resistència a les noves tecnologies aquí que a la majoria dels països". A Espanya de moment només es coneixen quatre casos a dia d'avui de persones que s'hagin implantat un xip, gossos a banda, però ja em veig a venir que d'ací a uns anys anirem tots amb algun xip inserit al nostre cos, un xip que molt em temo que en comptes d'ajudar anirà contra nosaltres, a fi de tenir-nos encara més controlats.
Per altra banda científics han descobert que la melanina del nostre cos pot ser conductora d'electricitat. La melanina és el pigment que li dóna el color a la pell, el cabell i els ulls humans. Hi ha dos tipus de melanina: l'eumelanina (d'un color marró-negre) i la feomelanina (groga o vermellosa). La combinació, en diferents proporcions, d'ambdós tipus, és el que fa que els nostres cabells siguin vermellosos o de tons daurats. Però l'eumelanina en la seva forma natural és massa desordenada a nivell molecular per conduir l'electricitat amb eficiència. Per fer que l'eumelanina sigui més conductora sense afegir agents externs, l'equip de Pezzella va desenvolupar un procés que va organitzar les molècules perquè l'electricitat pogués fluir amb més eficàcia d'un electró a un altre.
"El procés és bàsicament escalfar al buit la eumelina - assenyalen els autors -. D'aquesta manera, s'elimina completament l'oxigen i el vapor d'aigua. Sense les molècules addicionals, l'eumelanina és molt més eficient en la conducció ".
El procés multiplica la conducció per 9 ordres de magnitud, és a dir mil milions. El següent pas dels científics és crear una configuració molt simple, com una pel·lícula prima amb la qual aplanar el camí per a diferents aplicacions com recobrir dispositius elèctrics dissenyats per a l'ús en humans. O sigui que estem condemnats a ser essers elèctrics amb xip incorporat, com la Vida en un xip de la que ens en parlaba Quin Puyal, i ja ens faltarà menys per ser alló pel que varem ser creats, energia en estat pur.