Les ciutats ens causen tensió i ens fan emmalaltir. El soroll, la contaminació, els cotxes, el moviment constant,.. ens provoquen malestar. Viure a les ciutats no és saludable. Ho sabem. Per això, tan sovint com podem ens escapem a la natura, en un intent de recuperar el nostre equilibri emocional i físic. La major part de les malalties que afecten l’home modern són degudes a la manca de contacte amb la natura, diu el doctor Miquel Masgrau. La salut és estar en harmonia amb l’entorn natural. El que realment sana és la sintonia dels nostres ritmes vitals amb els de la natura. 
En l'ambient tranquil dels boscos, a només una curta distància a peu de dos dels hospitals més grans de Noruega, Snøhetta ha dissenyat refugis de fusta aïllats que aspiren a facilitar l'hospitalització dels pacients i les seves famílies. Dissenyats en nom de la Fundació Friluftssykehuset, els dos primers recessos d'atenció a l'aire lliure se situen prop de l'Hospital Universitari d'Oslo, Rikshospitalet i Sørlandet Sykehus Kristiansand al sud de Noruega.

L'espai es pot usar per al tractament i la contemplació, i per passar temps amb familiars i amics lluny dels passadissos de l'hospital. Les cabines estan obertes a tots els pacients connectats als hospitals, independentment del grup de malalties, i les reserves es gestionen a través d'un sistema de reserves.
El Retir de Cura a l'Aire Lliure és iniciat per la Fundació Friluftssykehuset i desenvolupat en col·laboració amb el Departament de Psicosomàtica i CL-Psiquiatria Infantil a l'Hospital Universitari d'Oslo i Snøhetta. L'objectiu del projecte és ajudar els pacients amb malalties somàtiques i els seus familiars a obtenir el millor maneig possible de la malaltia.
Les cabanes són donades com a regal per la Fundació Friluftssykehuset als hospitals. El projecte ha rebut finançament de partidaris privats i públics, inclosos Sparebankstiftelsen DNB, Gjensidigstiftelsen, Bergesenstiftelsen, Children 's Foundation Ouh i el Parlament Noruec. A més, diversos proveïdors van patrocinar les primeres cabines amb materials de construcció, entre d'altres Kvadrat, Kebony i Lindal Gruppen.
La visió és construir més recessos de cura a l'aire lliure en les proximitats d'hospitals a Noruega i a l'estranger. Les cabanes sempre s'adapten a la ubicació específica d'una manera que requereix una intervenció mínima en la naturalesa.
Unes cabanes que aqui em temo mai arribarem a tenir, estem a anys llum de Noruega.
Hi ha un estudi que diu que les dones viuen més si estan envoltades de natura, l'estudi es refereix nomès a les dones, però es podría aplicar als homes també, o potser no, que n'hi ha que són més urbans que un semàfor...