{ads}

# BLOC D'EN FRANCESC PUIGCARBÓ - ACTUALITAT - INFORMACIÓ - OPINIÓ - POLÍTICA - COLLONADES - NOTICIES CURIOSES - CONTEXTO - SUE...

CURA A L'AIRE LLIURE


Les ciutats ens causen tensió i ens fan emmalaltir. El soroll, la contaminació, els cotxes, el moviment constant,.. ens provoquen malestar. Viure a les ciutats no és saludable. Ho sabem. Per això, tan sovint com podem ens escapem a la natura, en un intent de recuperar el nostre equilibri emocional i físic. La major part de les malalties que afecten l’home modern són degudes a la manca de contacte amb la natura, diu el doctor Miquel Masgrau. La salut és estar en harmonia amb l’entorn natural. El que realment sana és la sintonia dels nostres ritmes vitals amb els de la natura. 
En l'ambient tranquil dels boscos, a només una curta distància a peu de dos dels hospitals més grans de Noruega, Snøhetta ha dissenyat refugis de fusta aïllats que aspiren a facilitar l'hospitalització dels pacients i les seves famílies. Dissenyats en nom de la Fundació Friluftssykehuset, els dos primers recessos d'atenció a l'aire lliure se situen prop de l'Hospital Universitari d'Oslo, Rikshospitalet i Sørlandet Sykehus Kristiansand al sud de Noruega.

L'espai es pot usar per al tractament i la contemplació, i per passar temps amb familiars i amics lluny dels passadissos de l'hospital. Les cabines estan obertes a tots els pacients connectats als hospitals, independentment del grup de malalties, i les reserves es gestionen a través d'un sistema de reserves.
El Retir de Cura a l'Aire Lliure és iniciat per la Fundació Friluftssykehuset i desenvolupat en col·laboració amb el Departament de Psicosomàtica i CL-Psiquiatria Infantil a l'Hospital Universitari d'Oslo i Snøhetta. L'objectiu del projecte és ajudar els pacients amb malalties somàtiques i els seus familiars a obtenir el millor maneig possible de la malaltia.
Les cabanes són donades com a regal per la Fundació Friluftssykehuset als hospitals. El projecte ha rebut finançament de partidaris privats i públics, inclosos Sparebankstiftelsen DNB, Gjensidigstiftelsen, Bergesenstiftelsen, Children 's Foundation Ouh i el Parlament Noruec. A més, diversos proveïdors van patrocinar les primeres cabines amb materials de construcció, entre d'altres Kvadrat, Kebony i Lindal Gruppen.
La visió és construir més recessos de cura a l'aire lliure en les proximitats d'hospitals a Noruega i a l'estranger. Les cabanes sempre s'adapten a la ubicació específica d'una manera que requereix una intervenció mínima en la naturalesa.
Unes cabanes que aqui em temo mai arribarem a tenir, estem a anys llum de Noruega.
Hi ha un estudi que diu que les dones viuen més si estan envoltades de natura, l'estudi es refereix nomès a les dones, però es podría aplicar als homes també, o potser no, que n'hi ha que són més urbans que un semàfor...

Publica un comentari a l'entrada

9 Comentaris

  1. Uyyyyyyyyyyyyyyyyyy¡

    Pero si ya el Boi Ruiz nos dijo que el problema de que la gente viva tantos años en Catalunya era debido a la calidad de la sanidad, ¿cómo quieres que nos pongan en estos chabolos para recuperarnos?

    ResponElimina
  2. No mientes la soga en casa del ahorcado, que con el Boi habia gente que ya estudiaba cirugía para operarse ellos mismos. Vaya pájaro el Boi, Boi, Boi... Recuerdo a mi padre en urgencias con 72% de oxígeno en sangre y le dieron el alta, y Santiago me dijo, este tío me quiere matar, tu sácame con la silla de ruedas y al llegar a la salida vuelves a ingresarme en urgencias otra vez. No hizo falta, me negué a llevármelo después de pelearme con el medicucho psicópata, y es que hay cada tipo por ahí...

    ResponElimina
  3. Yo vivo en un pueblo de 500 habitantes, y aunque creo que lo que dice este estudio tiene mucho de realidad, no es solo las ciudades, es el trabajo, la TV, el teléfono, el ordenador... es toso junto lo que nos maltrata, aunque curiosamente cada vez vivamos más, tal vez para acabar las hipotecas, no se..

    ResponElimina
  4. cierto es la necesidad que tenemos de la naturaleza, vivir en un pueblo de 500 habitantes es mucho mejor que hacerlo en una gran urbe, tienes mucha más calidad de vida en todos los sentidos. Aunque fíjate que en mi caso, donde vivo lo tengo todo en un radio de un kilómetro, ambulatorio, hospital, mercado municipal (delante de casa) farmacia, librería, estanco, 6 bares de chinos y uno de catalano-rusos donde incluso hay libros viejos en la entrada para leer o cambiar; 5 supermercados, gasolinera, e incluso cines y el Corte Inglés, y por si acaso hasta un Iglesia. Tengo de todo y eso es una ventaja que en las ciudades pequeñas no tienes.
    Vivir en una urbe o un pueblo es una decisión de cada uno que no siempre se puede permitir tenerla.

    ResponElimina
  5. Hi ha estudis seriosos que diuen tot el contrari, hi ha més malalties, físiques i mentals, en zones rurals que no pas a les zones urbanes, i parlo de tants per cent, no de números absoluts, és clar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Podria ser, ja he anomenat a Temujin les avantatges de viure a ciutat quan a serveis d'atenció, i de fet, l'estudi quje he enllaçat és d'aquests una mica de la senyoreta pepis. En canvi les cases de Shonetta si quie les trobo interessants.

      Salut

      Elimina
  6. Falta la llar de foc.. el llop no que ja hi és a la volta de la cantonada..

    A veure potser avui estic molt despistada on està monsieur guillotina?

    En Thoreau estaria orgullós d,això...

    ResponElimina
  7. El pobre monsieur Guillotin va ser víctima del seu propi invent.
    Si, a Thoreau li hauria encantat.

    ResponElimina