Una de les coses que un s'adona anat amb la bicicleta per la seva ciutat, i mira que ara hi ha bastant carril bici, és que el bípede més perillos i insolidari que hi ha a la city, no són els conductors d'automòbil, els motoristes, els ciclistes, els del patinets, segways i fòtils similars en general. No! els bípede més insolidari, que creu que té tots els drets i cap deure, és el vianant, peaton o bípede semovent, en alguns casos trípode pel bastó incorporat.
Fins i tot, el vianant arriba a ser més insolidari que els ciclistes o biciclistes, que ja és dir, travessen la mikomoto (ara vol que li diguin Calçada) per on volen, no respecten els semàfors de vianants, ocupen el carril bici, i compte en dir-els-hi res, que t'amenaçen. No saben anar per l'acera com cal, aixó d'anar sempre per la dreta encara no ho han entés, a la ciutat, s'ha de circular per la dreta i a la vida per l'esquerra. 
Un dels esports de risc favorit - sobretot dels jubilats, és travessar el carrer no pel pas de vianants sinó pel mig i si pot ser poc a poc i en diagonal per allargar més el risc de ser atropellats. I ho dic, com a rar personatge que a peu, en bicicleta o ocasionalment amb l'automòbil, a ciutat respecto sempre el semàfors, i amb la bicicleta circulo per l'asfalt si no hi ha carril bici, no per l'acera, i ho faig des de fa 64 anys sense haver tingut mai cap problema. Tot això reforça la meva idea de que de fet més que de vianants o peatons, estariem parlant de bípedes semovents incívics.