Diuen els que se suposa que hi entenen, que amb l'arribada del 5G, haurem entrat de ple en l'internet de les coses: ja no haurem de patir per si la nevera és buida, la planxa endollada i la porta del carrer oberta, o per si el rostit del forn ha arribat al seu punt exacte de cocció. També programarà la Tele, el rentaplats, la rentadora i altres coses que no se m’ocorren o que ara no hi caic.
Expliquen els que se suposa que hi entenen que de moment encara no, e sclar, però que d’aquí poc temps aquesta tecnologia farà possible el control de milers de coses, incloent-hi maquinàries, edificis, cases i vehicles. També que un metge podrà operar-nos des d’un ­altre lloc mitjançant robots. Francament, no pensava que la solució a les llistes d’espera vindria per aquí. L’ensenyament, l’economia, la feina, el coneixement, tot canviarà amb el 5G que estem a punt d'estrenar.
A Timanfaya, a Lanzarote un bus electric sense conductor passejarà als turistes pel mig dels volcans del Parc Natural, mentre, els algoritmes serviran per anticipar-se als crims com a Minority report de Tom Cruise, o calcular per on poden petar les canonades d'aigua de Barcelona ciutat gràcies al Mare Nostrum 5, el que fa uns quants calculs per segón, i gràcies al qual hem descobert la bonica paraula de Petaflops, de fet, flops i petaflops, sembla més aviat una renec del Capità Haddock, que el més últim en mesures tecnologíques.
Però, sempre hi ha un però; tot i el 5G, seguirem tot el sant dia pendents d'on carregar la bateria de la senyoreta Pepis del mòbil, o sense poder parlar pel mateix mòbil des de l'AVE sense que es talli la conversa; i tot això si no peta el núvol del perquè de tot plegat i hem de tornar a demanar conferència per trucar als familiars, amics o saludats, com ho feiem antes, o abantes.