ÚLTIMS ESCRITS

8/recent/ticker-posts

NECESITO RESPIRAR


Deia en un poema fa temps, que havia vist passar la vida a través de dues pantalles, la del parabrises del cotxe i la de l'ordinador, i és que ho veiem tot a través de pantalles, sigui les dites, o les de la Televisió o cada vegada més el mòbil. Per això és tan important mirar, badar, quan mirem no només contemplem, també percebem, olorem, escoltem, ens emocionen, i totes aquestes funcions, aquestes emocions i percepcions, la tecnologia mai les podrà assolir ni substituir, per més sofisticada que sigui. Mirar, badar, és la menys virtual de les realitats, com si tots aquests invents fossin un intent d'evitarla, d'evadir-nos de la realitat que ens ha tocat viure, sobretot amb la sobresaturació dels últims temps d'aquest ambient enrarit i malaltís, allunyant-no's falsament d'ella, en comptes d'afrontar-la, viure-la, compartir-la amb els altres, potser com diu Cornadó he perdut l'esperanza que tot això canvíi. 

Francesc Cornadó diu que marxa: "Marcho. Me voy enrabiado y descontento a otra costa, mirando al mar de gregal. Desconecto una temporada larga. No tengo ninguna esperanza de que esto cambie, para ello tendrían que cambiar los actores, los autores y las escuelas". 

Necesito respirar, i sobretot badar, és una bona manera d'evadir-se de tots els aldarulls dels últims temps, car tot plegat comença a resultar insuportable. Avui més que mai cal recordar el poema de Jaime Gil de Biedma, i aplicar-se'l seria el més adequat en aquests temps tan esvalotats...


DE VITA BEATA

En un viejo país ineficiente, 
algo así como España entre dos guerras 
civiles, en un pueblo junto al mar, 
poseer una casa y poca hacienda 
y memoria ninguna. No leer, 
no sufrir, no escribir, no pagar cuentas, 
y vivir como un noble arruinado 

entre las ruinas de mi inteligencia.

*

Publica un comentari a l'entrada

14 Comentaris

  1. Tambè què? si marxo, no! pero si que com la majoria estic cansat de tot plegat.

    ResponElimina
  2. Hablé con F C ayer. Ya está respirando.
    También necesitohacerlo, y es por eso que a veces no contesto, estoy saturado, te lo prometo...saturado.
    Un abrazo

    ResponElimina
    Respostes
    1. ho sé, a veure si la setmana que ve puc baixar i xerrem, ja no tindré ni net ni gos.

      Elimina
  3. Doncs no us veig amb el pap ple, no veig grans entrades escenificant que esteu tips. No és buida un dient estem farts de tot plegat, destripa punt per punt arranca-li el cap a la sardina, treu-li els budells i després me la podré menjar :D tu saps lo descansat que et quedes? Tu també Miquel unas gotitas de algo en el cafe i riete de la saturación.. ens fa tanta falta riure o descaparrar las sardines.. jajaja va, us repto, vull que surti tot i tot, no en tinc prou amb uns quants estem farts i vosaltres tampoc pel que veig, feu un exorcisme ja, que no se en quin nivell estem..

    Petonets pels que es queden i pels que se,n van.. però jo no és sóc conscient ni vosaltres tampoc si no escriviu.

    ResponElimina
  4. Aqui restarem, inasequibles al desaliento. Saps, es que no es tracte de que estem emprenyats, o molestos; simplement estem cansats, avorrits de tanta estulticia, potser si que haurem d'anar a descaparrar sardines vora mar, mentre ens fotem un cigaló d'anís.

    ResponElimina
  5. Aixó, a destripar sardines...es que estoy cansado GEMMA. Me levanto a las seis de la mañana con la Pepa Bueno, y ya empieza el machaque...
    y pones diez minutos la tele y te joden por todos lados, que si este quiero aquello, que si el otro promete lo otro, que si la abuela fuma...
    en fin
    un beso

    ResponElimina
  6. Potser allò que hauria de canviar és el públic... En algun moment algú va pensar que les coses no eren així? Santa innocència... i, de fet 'Mare de Déu, que em quedi com estic', ep, poca broma, contemplant el mon en la seva totalitat.

    ResponElimina
    Respostes
    1. El problema és que últimament la situación s'ha enrocat massa, s'ha pervertit massa, i veig difícil que pugui millorar.

      Elimina
  7. Poner a raya el pesimismo es la única forma de poder vivir. No lo olvides.

    ResponElimina
  8. No tengo esos problemas de agotamiento mental o lo que sea,pero si que veo que queréis empaparos de todo lo que ocurre,con todas las versiones en que se dan.
    Prefiero la natación,la bici y el masaje,por cierto con la masajista sí que charlo mucho,es un momento relajante y me entrego a sus manos. La contemplación,me paso un buen rato contemplando a los pájaros,no a los políticos a los de verdad,el amor eterno que se tienen las palomas;el compromiso de seguridad en las parejas de urracas,el canto de los mirlos a los que provoco con el sonido de mi móvil,en su mismo lenguaje,mi nieto se divierte mucho con las discusiones entre el sonido real de las aves y las respuestas electrónicas de mi móvil.

    ResponElimina
    Respostes
    1. hablando de pájaros: mira esto: https://www.youtube.com/watch?v=WzAQh1LEWQs&feature=youtu.be

      Elimina
  9. Yo también desconecto con la bici o paseando, pero parece que no lo hago lo suficiente, quizás porquè tanto si voy a caminar o con la bici, llevo la radio con los cascos, lo que me impide desconectar lo suficiente.

    ResponElimina