El lletrat penalista que defensa a Joaquim Forn en la causa de l'1-O al Tribunal Suprem, Javier Melero, ha finalitzat el seu informe de conclusions d'una forma peculiar, amb agraïments als membres de la Sala, el personal del Suprem i una referència cinematogràfica a la pel·lícula 'Amanece que no es poco'.
"Gràcies al Tribunal per la seva amable atenció, a tot el personal del Tribunal Suprem per el seu suport. A Paco, que ha quedat demostrat que només ell és necessari i els altres som contingents. A Pietat, és clar. I als policies que han cuidat per l'ordre i la seguretat durant totes aquestes sessions. Per descomptat qui critiqui als nostres policies no els coneix", ha afirmat l'advocat.
A més, en últim lloc ha fet referències a la pel·lícula 'Amanece que no es poco', i ha desitjat que "reconstruïm una Espanya en la qual només ens discutim per William Faulkner".
Nomès dues coses a comentar; una, que s'ha oblidat del peculiar metge de guardia del Constitucional diria que conscientment -, el personatge té una clínica privada de estética i es veu que es dedicava a aconsellar liftings a les periodistes, avillat amb una americana de quadres. I dues, ¿quanta gent a España i Catalunya sap qui és William Faulkner?, posiblement al 1988 quan es va estrenar la pel·lícula de José Luis Cuerda, hi havia més gent que no pas ara que coneixia a Faulkner.

El diàleg de la pel·lícula al que es refereix Melero: “Y ahora, para rematar, me dicen estos amigos que ha escrito usted 'Luz de agosto', la novela de Faulkner, ¡de William Faulkner! y ¿no podía usted haber plagiado a otro? ¿es que no sabe que en este pueblo es verdadera devoción lo que hay por Faulkner?".