L'imam de Ripoll que va orquestrar l'atemptat de Barcelona, ​​Abdelbaki és Satty, va fer de confident del CNI (el servei d'intel·ligència espanyol) fins al mateix dia de l'atemptat a la Rambla de la capital catalana, el 17 d'agost, on van morir 13 persones.
Segons ha informat en exclusiva el diari Público,  el cap de la cèl·lula gihadista se seguia comunicant amb la intel·ligència espanyola mitjançant el mètode de "bústia morta", tal com expliquen des del mitjà digital espanyol. Aquest sistema el va crear Bin Laden, segons relaten des de la recerca de Público.
El rotatiu digital ha tingut accés a diversos informes confidencials i en correus electrònics que certifiquen la pertinença és Satty com un dels informadors del CNI. Alguns d'aquests documents van ser trobats el 16 d'agost de 2017 a Alcanar, on diverses bombones de butà van fer esclatar la casa on hi havia diversos membres de la cèl·lula que inicialment pretenia atemptar amb artefactes explosius a la capital catalana.
El govern espanyol va negar en diverses ocasions que es Satty, a qui haurien captat mentre estava empresonat a Castelló i que va morir en l'explosió d'Alcanar hagués estat un dels seus confidents. De fet, fa uns mesos la fiscalia de l'Audiència Nacional també ho va negar.

Aquest cas podria tenir el mateix tractament que el del post anterior sobre Borrell i el seu espionatge a les ambaixades catalanes a l'estranger, però és diferent, porquè aquí hi ha hagut conseqüències greus, 13 morts, víctimes innocents de l'atemptat terrorista promogut per Abdelbaki és Satty a la Rambla de Barcelona i a Cambrils el 17 d'agost de 2017.
És Satty no era un confident de secundària, com ho expliquen a Público, i aquí no val el negar-ho per part del Govern, per tant el Govern, l'anterior Govern, ha mentit i la Fiscalia de l'Audiència Nacional també, i això hauria de portar conseqüències punibles per a uns quants, si fos Espanya (que no ho és) un Estat democràtic.