Idiocràcia és una pel·lícula nord-americana de l'any 2006. Després d'un experiment militar fallit, l'oficial Joe Bawers (Luke Wilson) i la prostituta Rita (Maya Rudolph) desperten cinc-cents anys endavant en el futur, en un món distòpic en què la selecció natural ha afavorit als més idiotes, a causa que es reprodueixen més. Això ha resultat en una humanitat estúpida i ignorant, de manera que Joe descobreix que és l'home més intel·ligent del planeta. Aviat es converteix en un pròxim conseller del President dels Estats Units, l'excèntric Camacho (Terry Crews)... Crec que la distòpica societat que descriu la pel·lícula Idiocracia, ja és aquí, s'ha anticipat 500 anys a la data fixada en la pel·lícula. Només cal llegir la següent notícia:

"Donald Trump ha tornat a donar un vergonyós exemple de dos dels seus mals més evidents: la seva falta d'empatia i el seu desconeixement dels principals conflictes internacionals. Això sí, el president dels EUA, com el que sent ploure. Sense immutar-se.
Anem al seu Despatx Oval, a la Casa Blanca. El magnat va rebre dimecres a diferents persones supervivents de casos de persecució religiosa a tot el món. Assegut a la butaca, es va deixar envoltar per aquestes víctimes. Entre els diferents visitants hi havia membres de la minoria yazidí, que professen una fe preislàmica hereva del zoroastrisme, les arrels es remunten 2.000 anys abans de Crist. Al capdavant, Nadia Murad, Nobel de la Pau el 2018, la dona que ha revelat al món com els membres de l'Estat Islàmic han violat, torturat i assassinat als membres de la seva comunitat.
L'activista, que en l'atac a la seva vila va ser torturada i violada repetidament pels jihadistes i que ha perdut a 18 membres de la seva família, tractava de demanar ajuda al republicà perquè hi hagi entre les autoritats kurdes i les iraquianes, que són les que ara es barallen a la seva terra, un cop que s'ha donat per vençut a l'ISIS. Fins que aquesta batalla no acabi, els yazidíes no tindran un lloc segur al que tornar, insisteix Murad a un Trump que ni la mira a la cara. Aquesta és la conversa completa:
Murad insisteix: el seu poble no és gran, tot just mig milió, i té el dret de tornar a casa. Ara viu la diàspora, 95.000 membres només a Alemanya. "No puc anar a casa meva i viure en un lloc segur, que em tornin la meva dignitat, i no és només pel ISIS", emfatitza, demanant a Trump la seva mediació. Li recorda que no volen ser refugiats, però que no s'atreveixen a tornar sense garanties després de la qual sofert. "Van matar a la meva mare, als meus sis germans...". Primera relliscada de Trump: "On són ara?", Pregunta. Una anonadada Murad respon: "Els van matar". Sap que té una oportunitat excepcional i aprofundeix en el seu cas -encara que sempre és parca en paraules en parlar de la seva odissea personal-: "Estan en una fossa comuna a Sinjar i jo estic encara lluitant per viure de forma segura", insisteix.
Després del seu "si us plau, feu alguna cosa", rep de rèplica del president un "jo conec molt bé la zona" i una promesa de mirar amb calma l'assumpte. Murad li dóna les gràcies i, queda clar, no està preparada per a la pregunta que ve a continuació: "I tu tens un Nobel?". Sí, òbviament. "És increïble. I per què et van donar el Nobel, llavors?". Davant d'un senyor que clarament no coneix el seu problema ni s'ha assabentat de qui és i què li ha passat, la jove li explica que ningú fins que ella va parlar va poder explicar el que feia el ISIS i posar els yazidíes al mapa. Trump li deixa anar un "així que et vares escapar" que gairebé sona més a sospita sobre la supervivent. Amb gest d'angoixa, Murad insisteix en el seu relat: no saben, per exemple, on són 3.000 dones i nens de la seva comunitat. "Déixam veure-ho, anem a veure-ho", conclou la conversa.
No és l'únic mal gest que va tenir del president dels EUA en aquesta audiència. Com es veu al vídeo que obre aquesta notícia, també va rebre a un portaveu de la comunitat rohingya, aproximadament un milió de persones que professen l'Islam al mig de la majoritàriament budista Birmània, perseguits fins a la mort i l'èxode pel seu govern. Quan un refugiat rohingya li va preguntar directament sobre el pla per ajudar a la seva gent, Trump va respondre: "On és això exactament?".

L'estadista, de nou fent de les seves. Recomano encaridament visionar IDIOCRACIA (la podeu trobar a  MOVISTAR+gravacions) a Trump en la seva estultícia segur que li encantaria. Parafrasejant Marx; Groucho, creguin-me: es realment un idiota.