La jove activista Greta Thunberg està a pocs quilòmetres d'arribar a Doca d'Alcántara, a Lisboa, on espera estar avui dimarts 3 de desembre, tal com ella mateixa apuntava en un tuit el passat dissabte. "Estem accelerant cap a Europa! L'hora prevista d'arribada en aquest moment és el dimarts al matí. Arribarem a Doca d'Alcántara, Lisboa. Espero veure-us-hi! ", va assegurar.
I la pregunta que em faig i us faig és, ¿que fa una adolescent en un catamarà del Brasil a Portugal? i de Portugal a Madrid a la conferència del COP25 només per dir-los als dirigents mundials que hi ha: "How you dare" (Com us atreviu), en referència al famos discurs que va fer a la Cimera Climàtica de l'ONU. Perquè aquest és tot el discurs de Greta, que es veu no va l'escola o a la Universitat, tot el dia catamarà amunt catamarà avall.
El cas de Greta Thunberg és simptomàtic de la decadència i infantilització de tota una societat, en aquest cas global, una frivolització vulgar i gairebé patètica dels problemes que ha creat aquesta mateixa societat i els seus Governs, uns problemes que tampoc tenen massa intenció de solucionar per més reunions que vagin fent, ja ho deia a l'escrit d'ahir. Y el més trist i preocupant és que a mitjà o potser a curt termini afectarà a la noia, que pot acabar sent una joguina trencada més, espremuda en primer lloc pels seus propis pares, amb no se sap ben bé quina intenció, i la col·laboració de la premsa i mitjans en general que han engrandit al personatge. Cada vegada estem més a prop d'Idiocracia.